Ukrajinca v vročem avtu

Le dan zatem, ko so v Italiji ukradli osebni avto znamke mercedes, so ga naši policisti že odkrili pri Sežani. Avto je vozil komaj 18-letni Ukrajinec, ob njem je sedel njegov 27-letni rojak. V Novi Gorici pa so na parkirišču pred enim od blokov odkrili prav tako v Italiji oktobra lani ukraden golf kabriolet.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

SEŽANA, NOVA GORICA > Policisti, ki so pri Sežani včeraj zjutraj odkrili ukraden avto, so imeli očitno dober nos. Mercedes van viano z italijanskimi registrskimi oznakami so namreč opazili med vožnjo, zapeljali za njim in ustavili voznika. Ko so za volanom odkrili komaj 18-letnega ukrajinskega državljana, je bilo jasno, da je z avtom in dvema potnikoma v njem nekaj narobe.

Kar nekaj časa so potem potrebovali, da so ugotovili kdo je sopotnik mladega voznika. Gre za 27-letnega Ukrajinca, ki je imel prepoved vstopa na schengensko območje, zato je najverjetneje tudi skrival svojo pravo identiteto. Medtem so še ugotovili, da je avto, s katerim sta se vozila, zelo vroč. V Italiji je bil namreč ukraden v četrtek. Oba Ukrajinca so policisti pridržali, primer pa intenzivno preiskujejo.

V Novi Gorici pa so v četrtek zvečer na parkirnem prostoru pred enim od stanovanjskih blokov policisti odkrili 30 let star avtomobil znamke volkswagen golf kabriolet, prav tako z italijanskimi registrskimi številkami, ki je bil oktobra lani ukraden v Italiji. Po končanem postopku so golfa vrnili lastniku.

V četrtek zjutraj pa so policisti v Novi Gorici zaradi suma, da je ponaredil potni list, obravnavali 37-letnega Albanca. Najprej so mu vzeli prostost in zasegli ponarejen potni list, po zaslišanju pa je preiskovalni sodnik zoper njega odredil pripor.

DC


Najbolj brano