Ukradli zlatnino in denar

Nekdo je včeraj vlomil v stanovanjsko hišo v Postojni. Lastnikom je ukradel zlatnino in denar v skupni vrednosti 3000 evrov.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

PRIMORSKA > Včeraj nekaj minut pred polnočjo so policisti v Novi Gorici ustavili 50-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, spisali bodo obdolžilni predlog.

Zasegli kolo z motorjem

Bovški policisti so včeraj popoldne na cesti v okolici Kobarida ustavili 53-letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem in v postopku ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem so zasegli, zoper moškega bodo spisali obdolžilni predlog.

Vlomili v osebno vozilo

Včeraj popoldne so policiste obvestili o vlomu v osebno vozilo na Tolminskem. Neznani storilec je vlomil v osebno vozilo znamke fiat punto, ki je bilo parkirano ob cesti Tolmin - Kobarid (blizu naselja Kamno) in iz vozila ukradel 75 evrov gotovine. O primeru so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in novogoriško okrožno državno tožilstvo. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo spisali kazensko ovadbo.

Z ženskim kolesom v neznano

Idrijski policisti so včeraj obravnavali tatvino ženskega kolesa. Že dan prej je neznanec v Idriji ukradel žensko gorsko kolo, modre barve, z rumenimi napisi in nakupovalno košarico na krmilu. Nepridiprav je lastnico oškodoval za približno 150 evrov. Ker je oškodovanka odstopila od predloga za pregon kaznivega dejanja, bodo idrijski policisti s poročilom obvestili novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Znesel se je nad vrati trgovine

Včeraj so policisti obravnavali poškodovanje dvokrilnih avtomatskih vrat ene od trgovin v Novi Gorici. Neznani storilec je razbil steklo desnega krila vrat in zbežal. Povzročil je za približno 500 evrov škode.

Z nadstreška kradli bakreno obrobo

S strehe nadstreška objekta enega od podjetij v Idriji so ukradli bakreno obrobo (približno tri kvadratne metre kovine). Storilec je podjetje oškodoval za približno 500 evrov. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Poškodovali vhodna vrata stanovanjskega bloka

Policiste so včeraj obvestili o poškodovanju vhodnih vrat enega od stanovanjskih blokov v Idriji. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Makedonec kršil javni red in mir

Včeraj zgodaj zvečer so policisti v enem od večjih trgovskih centrov v Novi Gorici obravnavali kršitev javnega reda in miru. 50-letnemu moškemu, državljanu Makedonije, so zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Poškodovali dvoriščno ograjo

Neznani storilec je na Bovškem ponoči po klančini potisnil smetnjak, ki je nato poškodoval dvoriščno ograjo. Pri tem je nastala škoda v višini približno 40 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon kaznivega dejanja, zato bodo bovški policisti s poročilom obvestili novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Okradli skladišče

V Spodnjih Škofijah je nekdo v zadnjem tednu iz skladišča ukradel več rezervnih delov za motorna kolesa in računalniško opremo. Škode je za okoli 6000 evrov.

Motor je izginil

V Pacugu je nekdo ukradel motor znamke gillera runer, rdeče barve, registrskih številk GO PV-03.

NR


Najbolj brano