Ukradli žaro umorjene

V soboto dopoldne so zgroženi domačini na dornberškem pokopališču zagledali umaknjene rože in luknjo v grobu, v katerega so v četrtek popoldne pokopali žaro s pepelom umorjene Mojce Bric. Policija že preiskuje, kdo bi lahko oskrunil grob.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

DORNBERK > Potem ko je prejšnji teden v Potoku in ostalih vaseh v okolici Dornberka odmevala tragična vest, da je v Starem trgu pri Ložu moški ustrelil 38-letno Mojco Bric, so domačini minuli vikend osupnili ob novici, da je iz njenega groba nekdo izkopal in ukradel žaro z njenim pepelom. Žara ni bila v grobu niti dva dneva.

Odstranjene rože in vence ter luknjo v grobu so opazili domačini, ki so v soboto dopoldne prišli na dornberško pokopališče. To leži sredi kraja, dobesedno med hišami, vendar pa ga obdaja zid in živa meja iz visokih cipres. Poleg tega pa leži grob, v katerega so pokopali žaro s pepelom umorjene, v vogalu, kar je verjetno še olajšalo delo brezvestnemu storilcu.

Na novogoriškem operativno komunikacijskem centru so nam potrdili, da so v soboto ob desetih dopoldan prejeli prijavo o skrunitvi groba. Kriminalisti so ugotovili, da je nekdo najprej odstranil zemljo, nato plastičen pokrov luknje, v kateri je bila žara, in ukradel žaro. Dogodek intenzivno preiskujejo.

Mojco Bric, ki je bila doma iz Potoka, živela pa je v več vaseh v okolici Komna, je njen domnevni bivši partner z Dolenjske pred tednom dni ustrelil v Starem trgu pri Ložu na Notranjskem. Zanjo sta bili usodni dve krogli iz pištole, tretjo pa si je storilec sam pognal v glavo.

DANIJEL CEK


Najbolj brano