Ukraden skuter so našli na semedelskem mostu

V nedeljo je občanka obvestila policijo, da je na semedelskem mostu zapuščen moped. Policisti so ugotovili, da je bil skuter znamke malaguti ponoči ukraden v Italiji. Lastnica je skuter že prevzela.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V petek je v vasi pri Sežani nekdo ženski iz odklenjenega parkiranega avtomobila ukradel torbico, v kateri je imela osebne dokumente, telefon in 70 evrov.

V soboto ponoči so policisti na parkirišču na Južni cesti v Izoli zalotili 36-letnega in 33-letnega domačina, ki sta iz odklenjenega avtomobila poskušala ukrasti akumulator, pred tem pa sta iz njega že ukradla avtoradio pioneer, dokumente vozila in razna oblačila. Na kraj sta se pripeljala s skuterjem piaggio fly 25, ki ima zbrušene številke motorja in šasije in odstranjene ključavnice. Ukradene predmete in skuter so jima zasegli. Predmeti so že vrnjeni lastnici iz okolice Kopra, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Izoli ukradel torbico

V soboto dopoldne je nekdo v Izoli državljanoma Avstrije v lokalu ukradel torbico z dokumenti in gotovino. Kasneje so bili dokumente našli, vrnili so jih oškodovancema, denarja pa v torbici ni bilo več.

V Kopru ukradli kolo z motorjem

V nedeljo je v Kopru nekdo ukradel kolo z motorjem gilera runner, modre barve, registrskih številk KP AN-68, vredno približno 600 evrov.

Vlomili v hišo v Postojni

V nedeljo ob 2. uri so policisti dobili prijavo vloma v hišo v Postojni. Storilec je vlomil, medtem ko so oškodovanci spali. Ukradel je denarnico, orodje in izvenkrmni motor. Kasneje je bil z bančno kartico opravljen tudi dvig denarja na bankomatu. Škode je za približno 1500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Okradli so ga, medtem ko je spal

Na počivališču Ravbarkomanda je v nedeljo ponoči nekdo državljanu Italije, medtem ko je v vozilu spal, izpraznil pnevmatiko, skozi priprto zadnje okno segel v vozilo in z zadnjega sedeža ukradel torbico, v kateri je imel lastnik dokumente, bančno kartico in 500 evrov.

V prtljažniku je bilo ukradeno motorno kolo

V nedeljo ob 3.37 so policisti na mejnem prehodu Sočerga odkrili ukradeno vozilo. Pri izstopni mejni kontroli je policistka opravila kontrolo oseb, ki sta se pripeljali s kombiniranim vozilom znamke opel vivaro, in sicer 35-letnega in 33-letnega državljana BiH. V prtljažnem prostoru vozila so policisti odkrili motorno kolo znamke ktm B2, letnik 2015, brez registrskih številk. Pri preverjanju evidenc so ugotovili, da je motorno kolo ukradeno v Milanu 27. septembra. Vozilo so zasegli, vozniku sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

Vlomil v barko

V Piranu je nekdo vlomil v barko in državljanu Nemčije iz nje ukradel 250 evrov.

Pristala v jarku

V nedeljo ob 19.44 se je zgodila prometna nesreča na relaciji Ilirska Bistrica-Jelšane. 52-letni voznik avtomobila je zapeljal v levo preko nasprotnega smernega vozišča, trčil v odbojno ograjo, jo prebil in pristal v obcestnem jarku. Prvo pomoč so udeležencema nudili reševalci, nato so voznika in 45-letno sopotnico odpeljali v izolsko bolnišnico. Vozniku je alkotest pokazal rezultat 0,28 miligrama alkohola na liter izdohanega zraka. Sledi mu plačilni nalog.

V nedeljo ob 5.33 so policiste obvestili o prometni nesreči. Na kraju so policisti ugotovili, da je 62-letna Izolanka vozila z avtomobilom od Žusterne proti Kopru. Ko je pripeljala v levi ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča (v času prometne nesreče je deževalo) izgubila oblast nad vozilom, tako da se je vozilo zavrtelo in z desnim delom trčilo v vozilo na nasprotnem pasu. Voznico je zatem odbilo v obcestni jarek. Odpeljali so jo v bolnišnico, sledi ukrep glede na poškodbe in rezultat strokovnega pregleda.

Napihal je

V nedeljo ob 21.42 so policisti na Škofijah ustavili voznika avtodoma, državljana Italije. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,97 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznika so pridržali in v ponedeljek z obdolžilnim predlogom privedli na sodišče v nadaljnji postopek.

Spletno uredništvo


Najbolj brano