Ukraden skuter je našel pred lokalom

V Luciji so v petek izpred stanovanjskega bloka ukradli zaklenjen moped znamke gilera runner, vreden 700 evrov. Ob 1.45 ponoči pa je lastnik poklical policiste in povedal, da je našel svoje vozilo pred lokalom v Izoli. Policisti so na kraju identificirali fanta iz okolice Kopra, ki je ukradel moped. Vozilo so vrnili lastniku, 19-letniku, ki je ukradel skuter, pa sledi kazenska ovadba.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V petek popoldne so v Ankranu domačinu zasegli skuter gilera runner, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. V Kopru pa so ustavili voznika motornega kolesa z ukradeno registrsko tablico, 18-letni voznik ni imel vozniškega dovoljenja, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

Trčil v robnik

V petek ob 14.42 je 54-letni voznik v Ilirski Bistrici izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v betonske robnike ter prometni znak v rondoju. Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal 1,03 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola.

Nihče ni želel povedati, kaj se je dogajalo

V petek okoli 21. ure je bila policija obveščena, da moški pretepa punco na nadvozu čez Srmin proti Ankaranu. Policisti so opisano vozilo ustavili v Kopru, ugotovili so identiteto šestih oseb iz Novega mesta, nihče pa ni želel povedati, kaj se je dogajalo. Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov.

Ukradel kuverto s 1400 evri

V soboto je v eni od restavracij v Portorožu nekdo iz predala pisalne mize ukradel kuverto s 1400 evri. Policisti zbirajo obvestila.

Kolo je izginilo

V soboto so v Luciji so iz garažnih prostorov ukradli gorsko kolo KTM Score RC 4.0 bele barve, vredno 2000 evrov.

Žalil goste pred lokalom

V soboto popoldne je moški iz okolice Hrastnika pred lokalom v Žusterni pijan žalil goste in osebje. V postopku je policistom izjavil, da se bo vrnil na kraj in nadaljeval s prekrškom, zato so zanj odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog.

Moški je pretepal žensko

V soboto ob 18.35 so policiste obvestili, da v Kopru na Ankaranski cesti moški pretepa žensko. Policisti so na kraju informacijo potrdili. Pretepeno žensko so odpeljali v izolsko bolnišnico, saj je bila poškodovana. Moškega so pridržali in mu odredili strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nasilništva. Izrekli so mu tudi ukrep prepovedi približevanja.

Vozila pod vplivom mamil

V nedeljo, nekaj čez polnoč, so policisti v Strunjanu ustavili 34-letno voznico avtomobila iz okolice Kopra. V postopku je bilo ugotovljeno, da registrska tablica ni bila izdana za to vozilo, registracija vozila je potekla 30.7. lani. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,24 miligrama na liter izdihanega zraka. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov, ki je bil pozitiven na amfetamine in opiate, zato so ji odredili še strokovni pregled, ki pa ga je odločno odklonila. V nadaljevanju so ji zasegli manjši vrečki ter dva manjša papirnata zavitka z manjšo količino rjave prašnate snovi, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo heroin. Sledi ji hitri postopek po 33/II ZPPPD in obdolžilni predlog.

Vozili so zasegli

V nedeljo ob 3. uri so v Luciji ustavili 45-letnega voznika iz Sežane, ki mu je alkotest pokazal 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Pri preverjanju je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V nedeljo popoldne so policisti v Kopru ustavili voznika avtomobila z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu vozilu. Voznik tudi nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Trik s pnevmatiko na avtocesti

Na Ravbarkomandi je v nedeljo okoli 5. ure nekdo prebudil državljana Romunije, ki je spal v vozilu, in mu kazal pnevmatiko. Ko je izstopil iz vozila, mu je drugi neznanec ukradel denarnico z osebnimi dokumenti, bančno kartico in 300 evrov.

Zasegli teleskopske palice, nož in drogo

Na mejnem prehodu Sočerga so v zadnjem tednu policisti zasegli več predmetov. Tako so voznikom šestkrat zasegli hladno orožje (državljanom Nemčije, ZDA, Slovaške, Avstrije in Poljske so zasegli teleskopsko palico, državljanu Slovaške pa nož, dolg več kot 50 centometrov, ki ga je je shranil med voznikovim sedežem in notranjim pragom avtomobila), petkrat pa prepovedano drogo (državljanu Nemčije hahšiš, Slovencem pa konopljo in 34 medicinskih tablet soboxone). Za vse so izvedli hitri postopek.

Med vikendom so zasegli prepovedane predmete tudi na mejnih prehodih Jelšane in Starod, in sicer teleskopsko palico in prepovedano drogo. Izvedli so hitre postopke.

Spletno uredništvo


Najbolj brano