Ukradel sef z zlatnino in dokumenti

Včeraj med 7. in 16. uro je nekdo vlomil skozi okno v stanovanjsko hišo v Cepkih in ukradel sef z zlatnino in dokumenti. Lastnika je oškodoval za 800 evrov.

V Cepkih so ukradli sef Foto: Petra Vidrih
V Cepkih so ukradli sef Foto: Petra Vidrih

PRIMORSKA > Včeraj malo pred 13. uro so policiste obvestili o požaru zapuščene stanovanjske hiše v naselju Paljevo. Po sedanjih ugotovitvah je v požaru zgorel del dotrajanega stropa, tako da je nastalo za približno 500 evrov škode. Požar so pogasili gasilci PGD Kanal in JZ GRD GE Nova Gorica. Okoliščine glede vzroka požara novogoriški policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

Natočil in odpeljal

Včeraj ob 9.30 je na bencinski servis na hitri cesti v Šempasu pripeljal voznik avtomobila z romunskimi registrskimi številkami in v vozilo natočil za dobrih 54 evrov dizelskega goriva. Nato je odpeljal, ne da bi plačal. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino goriva ustrezno ukrepali.

Kradli gorivo

Neznanec je iz rezervoarja tujega tovornega vozila znamke scania na makadamskem parkirišču ob regionalni cesti med Vipavo in Podnanosom iztočil 50 litrov dizelskega goriva. Oškodovanec, državljan Poljske, je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo ajdovski policisti s pisnim poročilom obvestili pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Napihali so

Včeraj pozno zvečer so policisti pri kontroli v Šmihelu prometa ustavili 46-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Danes zgodaj zjutraj so policisti v Novi Gorici ustavili 32-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega so policisti v postopku tudi ugotovili, da je imel voznik veljaven ukrep prepovedi vožnje motornega vozila. Policisti so mu v skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa osebno vozilo zasegli, zaradi kršitve prometne zakonodaje pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Danes so policisti ob 0.40 uri v Izoli ustavili 54-letnega voznika motornega kolesa, ki je vozil pod vplivom alkohola (napihal je 0,85 miligrama alkohola na liter izdihaneg zraka) in v času, ko mu je bil izrečen veljaven ukrep prepovedi vožnje. Podan bo obdolžilni predlog in plačilni nalog, ker je vozil brez varnostne čelade.

Zaprosila sta za azil

V Prešnici so policisti ob 10. uri prijeli dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Zaprosila sta za azil, zato sta bila odpeljana v Azilni dom v Ljubljani.


Najbolj brano