Ukradel jakno, končal v zaporu

V tržaškem zaporu je končal 46-letni slovenski državljan, ki so ga zasačili pri tatvini jakne. To ni bil njegov prvi podvig v Italiji, saj je sodišče iz Padove zanj izdalo zaporni nalog.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRST > Morda bi se 46-letni B. S. še uspel izogibati italijanski roki pravice, če ga ne bi zamikala nova jakna. V eni od tržaških trgovin je z jakne odstranil varnostno zaščito, pri tem pa ga je opazoval policist, ki sicer ni bil v službi. Slovenec je odkorakal mimo blagajne, ne da bi plačal 50 evrov vredno jakno, policist pa je odhitel za njim in ga pred trgovino tudi prestregel. Kmalu so prihiteli še drugi policisti, ki so jih poklicali mimoidoči, in Slovenca odpeljali na kvesturo.

Tam so preverili podatke in ugotovili, da je sodišče iz Padove za slovenskega državljana izdalo zaporni nalog, saj mora zaradi predhodnih grehov odslužiti še eno leto zaporne kazni. Pospremili so ga v tržaški zapor, kjer čaka na nadaljnje postopke.

V tržaškem nakupovalnem središču Il Giulia pa so pri tatvini čevljev zasačili 63-letno hrvaško državljanko J. R., ki sicer prebiva v Trstu. Ko je šla mimo blagajne, se je vključil alarm. Prodajalka jo je ustavila in jo vprašala, ali je kaj kupila, istočasno pa opazila peto čevlja, ki je štrlela iz torbe. Kmalu so našli tudi prazno škatlo, ki jo je pustila v trgovini. Čevlje, vredne 55 evrov, je morala vrniti, policisti pa so jo ovadili. SK


Najbolj brano