Ukradel 20 kilogramov mesa

Včeraj je bila policija obveščena o nedavnem vlomu v gostinski objekt v Solkanu. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec iz objekta ukradel za približno 450 evrov mesa (približno 20 kilogramov) in nekaj denarja iz tamkajšnje blagajne.

Fotografija je simbolična. Foto: Boštjan Bensa
Fotografija je simbolična. Foto: Boštjan Bensa

PRIMORSKA > Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Skuterja sta izginila

Včeraj ob 12.18 so policijo obvestili, da je v Portorožu nekdo domačinu ukradel skuter Piaggio Zip 25, letnik 2010, črne barve, ki je bil parkiran pred hišo na Lepi cesti. Lastnik je oškodovan za 800 evrov.

Nekdo je v Piranu ponoči ukradel skuter znamke jonway, 125 ccm, črne barve, letnik 2009, reg. št. KP PR-17. Lastnik je oškodovan za 300 evrov.

Napihal je

Včeraj ob 23.11 so imeli izolski policisti v postopku 52-letnega državljana Srbije. Opravil je preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,02 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odredili pridržanje.

44-letniku izrekli prepoved približevanja

Včeraj popoldne so policisti v enem od naselij v Goriških Brdih obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so novogoriški policisti 44-letniku izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju. Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev omenjenega osumljenca kazensko ovadili na pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Sumijo, da gre za heroin

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici imeli v postopku 28-letnega moškega državljana Italije in mu zasegli papirnati zavitek z rjavo grudičasto snovjo, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (heroina). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo policisti zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Mlada smučarka se je poškodovala

Včeraj popoldne se je na smučišču Cerkno poškodovala mlada smučarka, ki je smučala v skupini otrok po progi Grič. Tik pred vstopom na sedežnico Grič je smučarka padla in se poškodovala. Reševalci so poškodovani mlajši smučarki na kraju nudili zdravniško pomoč. Kasneje so smučarko odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so v zvezi s smučarsko nesrečo tujo krivdo izključili.

Iz sadovnjaka ukradel akumulator in gorivo

Včeraj so bili novogoriški policisti s strani oškodovanca obveščeni o tatvini v sadovnjaku ob reki Vipavi na obrobju naselja Bilje, kjer je neznanec iz sadovnjaka ukradel akumulator in približno 100 litrov dizelskega goriva iz delovnega stroja za obrezovanje dreves. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav lastnika oškodoval za približno 250 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom tatvine na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Vlamljali v avtomobile

Danes zjutraj je bila policija obveščena o vlomu v avtomobil znamke peugeot, ki je bilo parkirano na parkirišču v Vipavskem križu. Poleg navedenega vozila je bilo vlomljeno še v dva druga parkirana avtomobila (oba znamke peugeot) na omenjenem parkirišču. Ajdovski policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.


Najbolj brano