Ujeli so ga s cigaretami

Čeprav sta bila videti kot običajna soseda, so se policisti na mejnem prehodu Jelšane odločili za pregled njunega avta in odkrili pravo bogastvo. 37-letni Hrvat in njegova 20-letna sopotnica sta v avtu tihotapila kar 340 zavojev cigaret. Dejanja so osumili samo moškega, ki so ga najprej “obdelali” policisti, nato pa še finančniki.

S “črnimi” cigaretami bi Hrvat dobro zaslužil. Foto: Pu Koper
S “črnimi” cigaretami bi Hrvat dobro zaslužil. Foto: Pu Koper

JELŠANE > V četrtek pol ure pred poldnevom sta se s hrvaške strani na mejni prehod Jelšane pripeljala 37-letni državljan Hrvaške in njegova 20-letna rojakinja. Policistom sta povedala, da nimata ničesar za prijaviti, vseeno pa so se policisti odločili, da ju nekoliko podrobneje pregledajo. Pri pregledu njune škode superb je policist v hrbtnem delu naslonjala zadnjega sedeža opazil, da je za zaščitno steno skritih več zavojev cigaret. Policisti so zato poklicali na okrožno sodišče v Koper, od koder so dobili odredbe za preiskavo avtomobila, in se lotili dela. V hrvaški škodi so nato kmalu našli cel tobačni zaklad. V armaturni plošči, pod zadnjimi sedeži in v prostoru rezervnega kolesa v prtljažniku so našli kar 340 zavojev cigaret blagovne znamke, ki nosi za eno črko različno ime od legendarne hollywoodske igralke Merilyn Monroe.

Na spletu se cigareti te znamke prodajajo po 2,7 evra na škatlico, ker je bilo v zavojih kar 3400 škatlic cigaret, pomeni, da bi na črnem trgu z njimi zaslužila najmanj dobrih devet tisoč evrov. Policisti so ugotovili, da je za tihotapstvo osumljen le moški, zato so ga pridržali, zvečer pa izpustili. Čaka ga kazenska ovadba zaradi tihotapstva. Ko pa so ga zvečer izpustili, so ga v postopek vzeli tudi delavci finančne uprave, saj je tihotapljenje cigaret tudi carinski prekršek. Finančniki so prevzeli tudi zasežene cigarete. Policija včeraj ni poročala ali je šlo za nevarne ponaredke cigaret, s katerimi je preplavljeno balkansko tržišče. DC


Najbolj brano