Ugrabljeno so našli na smrt pretepeno

V Ljubljani in okolici se je v četrtek zvečer in včeraj dogajala najbolj črna kriminalna zgodba. Žensko, staro približno 30 let, sta v četrtek zvečer v Ziherlovi ulici v Ljubljani ugrabila zamaskirana moška, včeraj zgodaj zjutraj pa so jo močno pretepeno našli v Podpeči, približno 15 kilometrov od kraja, kjer so jo ugrabili. Ko jo je našel domačin, je bila še živa, a je nato še pred prihodom reševalcev izdihnila.

V Podpeči so našli močno pretepeno Ljubljančanko, ki sta jo prejšnji večer neznanca ugrabila v Trnovem.
V Podpeči so našli močno pretepeno Ljubljančanko, ki sta jo prejšnji večer neznanca ugrabila v Trnovem.  

LJUBLJANA > Uradne informacije o dogajanju so bile včeraj še zelo skope, popoldne pa se je razvedelo, da naj bi ugrabili, surovo pretepli in nazadnje v Podpeči vrgli iz avta Zorico Škrbić, dekle Dejana Vidmarja, obtoženega ropa sefov SKB izpred devetih let, ki je v priporu od marca 2012. Pri zabojnikih za smeti jo je našel domačin, ki je šel okoli pete ure zjutraj s psom na sprehod. Ko so prišli reševalci, je bilo za dekle že prepozno.

Ljubljanski policisti so dekle iskali že od četrtka zvečer. Okoli 19. ure so dobili več sporočil občanov, da so v Ziherlovi ulici v Trnovem ugrabili dekle. Ko je bila na kolesu, naj bi zamaskirana neznanca vanjo trčila z avtom, nato pa sta jo zgrabila in ob njenih krikih na pomoč porinila v vozilo. Policisti so od večera iskali informacije o beli alfi 156 koprske registracije (registrska številka se je po poročanju občanov začela s KP E9 ...) in očividce prosili, da jim pomagajo s koristnimi informacijami. Vso noč so iskali dekle in storilce, zjutraj pa je iz Podpeči prišla informacija o tem, da je občan na dvorišču starejše hiše, pod drevesom pri smetnjakih, našel pretepeno dekle. Njeno življenje je takrat še viselo na nitki.

Na ljubljanski policijski upravi so najprej potrdili, da so v Podpeči ob 5.15 našli hudo poškodovano žensko, ki je kasneje žal umrla. Kmalu zatem pa so že sporočili, da sta oba dogodka povezana, v bližini so našli tudi belo alfo, ki so jo iskali zaradi četrtkove ugrabitve. Avto so storilci zapustili in zažgali. Po pripovedovanju nekaterih domačinov naj bi se v Podpeč pripeljali z dvema avtomobiloma. Na alfi pa, kot smo izvedeli, ni bilo več registrske tablice s koprsko oznako. Avto ni bil ukraden, so še dodali na ljubljanski policijski upravi. Potrdili so, da je v Podpeči umrla ženska, stara približno 30 let. Njeno identiteto so sicer ugotovili, vendar je še niso želeli razkriti.

Do novinarjev so že zgodaj popoldne pricurljale informacije, da naj bi v Ljubljani ugrabili in nato surovo pretepli Zorico Škrgić, dekle priprtega Dejana Vidmarja, ki naj bi skupaj s Sašom Nosetom in neznanimi storilci leta 2005 oropal sefe SKB banke. V Trnovem, na Emonski ulici, nekaj ulic stran od Ziherlove, je imela Škrgićeva družina trafiko. Policisti in kriminalisti so včeraj okoliščine še preiskovali, prav tako še ni bil znan motiv storilcev, a glede na to, da je bila ugrabljena in na smrt pretepena ženska Vidmarjeva partnerka, so ljudje povezali oba dogodka. Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek je dejal le, da očitno ne gre za naključje.

V Ljubljanici so včeraj našli tudi truplo moškega, njegova identiteta včeraj še ni bila potrjena, tako še ni bilo znano, če gre za pred dnevi izginulega 29-letnega nemškega državljana Johannesa Helmuta Strassmanna, profesionalnega igralca pokra. Štajersko pa je včeraj pretresla novica o družinski tragediji, ki se je zgodila v Limbušu. Tam so našli 48-letno žensko, ki naj bi jo umoril njen partner. Ta si je poskušal po krvavem dogodku soditi sam, po poročanju medijev pa so ga nato odpeljali v psihiatrično bolnišnico. SP


Najbolj brano