Udarec je bil prehud

Kljub temu, da je v drevo zadela z desnim delom avta, je bil bočni udarec očitno tako silovit, da je nesrečna 20-letnica iz Klenka pri Pivki v soboto dopoldne pod vasjo Suhorje umrla takoj po trku. Tja je šla zjutraj k svoji stari mami, ob spuščanju s Suhorja proti glavni cesti pa sta bila moker asfalt in dotrajana ovinkasta cesta žal dovolj za tragedijo.

Pivški in postojnski gasilci so se v soboto dopoldan žal 
zaman trudili na cesti pod Suhorjem. Foto: Pgd Postojna
Pivški in postojnski gasilci so se v soboto dopoldan žal zaman trudili na cesti pod Suhorjem. Foto: Pgd Postojna

SUHORJE > Nesreča se je zgodila v soboto ob deseti uri dopoldne. Iz brkinske vasi Suhorje se je po dotrajani in ovinkasti cesti proti glavni cesti spuščala 20-letna voznica iz Klenka pri Pivki. Približno na polovici poti je zapeljala v desni ovinek, v katerem je izgubila nadzor nad vozilom znamke hundaii.

Po podatkih policije je avto nato zaneslo v levo, na cesti naj bi se zavrtel za cel krog, nato pa zdrsnil desno pod cesto in silovito bočno trčil v drevo. Čeprav je avto v drevo trčil z desno stranjo in čeprav je bila mlada voznica v njem pripeta z varnostnim pasom, je bil bočni udarec tako silovit, da je umrla takoj po trku. Usodne naj bi bile hude poškodbe glave.

Na kraj so kmalu prihiteli reševalci in pivški ter postojnski gasilci, ki pa voznici niso mogli več pomagati. Z razpirali so gasilci odtrgali voznikova vrata, dežurni zdravnik pa je žal lahko le potrdil njeno smrt. Neuradno smo še izvedeli, da je bila nesrečna 20-letnica iz Klenka v soboto pri stari mami na Suhorju s sestro. Tja sta se odpeljali z enim avtom. Sestra je ostala pri stari mami, 20-letnica pa se je odpeljala tik za tem, ko je dež usodno zmočil cesto.

DANIJEL CEK


Najbolj brano