Ubil očima in se predal?

Koprski policisti in kriminalisti so včeraj dopoldne odhiteli v Ankaran, od koder jih je poklical 25-letnik z Rakeka. Povedal naj bi, da je na Rakeku ubil očima, in jih menda prosil, naj pridejo ponj.

 Foto: STA
Foto: STA

RAKEK, ANKARAN > Da se je na Rakeku res nekaj zgodilo, nam je včeraj zgodaj popoldne potrdila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Maja Ciperle Adlešič. Povedala je, da so bili nekaj minut pred deseto uro obveščeni o sumljivi smrti občana na območju Rakeka. “V tem trenutku kriminalisti še opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila. Zato je še preuranjeno za kakršnekoli dodatne informacije,” je dejala.

Je pa potrdila naše informacije, da se je v zvezi s smrtjo moškega na Rakeku dopoldne na območju Kopra policistom predal človek. Dodala je še, da je dejansko posredoval informacijo, na podlagi katere so na Rakeku potem našli truplo moškega.

Po naših informacijah se je policistom predal 25-letnik z Rakeka, ki naj bi se pripeljal v Ankaran in iz telefonske govorilnice poklical na številko 113. Menda naj bi povedal, da je na Rakeku ubil očima, in policiste prosil, naj ga pridejo iskat. V Ankaran so takoj odhiteli policisti in kriminalisti, ki so klicatelja prijeli in ga pridržali. Takoj ko je odložil telefon, so poklicali tudi kolege v Ljubljano, ki so bili kmalu zatem že na Rakeku.

Tam naj bi s pomočjo gasilcev vstopili v stanovanje večstanovanjske hiše ob železniški progi, tik nad cestnim podvozom pod progo. V stanovanju naj bi našli mrtvega 61-letnega domačina. Kraj so zavarovali in začeli preiskovati stanovanje. Po naših informacijah naj bi bile na truplu moškega vidne sledi nasilja. Po neuradnih podatkih naj bi umrl zaradi zadušitve in poškodovanja z ostrim predmetom. DC


Najbolj brano