Tudi Črnkovič mora v zapor

Ljubljansko okrajno sodišče je zavrnilo predlog Ivana Črnkoviča za alternativno prestajanje kazni. To je potrdil Črnkovič, ki pravi, da pošte še ni dvignil, a je z odločitvijo že seznanjen. Pošte tudi še nekaj časa ne namerava dvigniti, je napovedal. Ko pa jo bo, se bo na odločitev sodišča pritožil.

Ljubljansko okrajno sodišče je zavrnilo predlog Ivana Črnkoviča za alternativno prestajanje kazni Foto: STA
Ljubljansko okrajno sodišče je zavrnilo predlog Ivana Črnkoviča za alternativno prestajanje kazni Foto: STA

LJUBLJANA > Ivan Črnkovič, ki je bil v zadevi Patria obsojen na 22 mesecev zapora, je vložil predlog za nadomestitev zapora z delom v splošno korist, podredno pa je predlagal izvršitev kazni zapora ob prostih dnevih. Hkrati je predlagal plačevanje denarne kazni v obrokih. Sodišče je namreč vsakemu od treh obsojenih poleg zapornih kazni izreklo tudi po 37.000 evrov denarne kazni, ki jo morajo plačati v treh mesecih, sodba pa je postala pravnomočna 28. aprila. To pomeni, da morajo kazen plačati do 28. julija.

Na sodišču so danes pojasnili, da so odločitev o Črnkovičevi prošnji za alternativno prestajanje kazni že sprejeli, a se odločitev šele vroča strankam, zato jo bodo razkrili, ko bodo z njo seznanjene stranke. Črnkovič je z njo neuradno že seznanjen in kot pravi, je tako odločitev tudi pričakoval, čeprav je 200 njegovih zaposlenih v Rotisu podpisalo peticijo, v kateri menijo, da je Črnkovič v podjetju nenadomestljiv.

O prošnji za obročno plačilo denarne kazni sodišče še ni odločilo, ker še ni prejelo vseh podatkov o premoženjskem stanju obsojenca, so še povedali na sodišču.

Črnkovič bi moral v petek na prestajanje kazni, a bo celoten postopek z dvigom pošte in nato pritožbo to zamaknilo, je še povedal. Sicer že zdaj, kot pravi, ve, kakšen bo odgovor na pritožbo. Črnkovič računa, da se bo odhod v zapor zavlekel do septembra.

V petek pa mora na Dob brigadir Tone Krkovič, ki predloga za alternativno prestajanje kazni ni podal. V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve, čigar član predsedstva je tudi Krkovič, so že ob odhodu Janeza Janše v zapor napovedali, da bodo na poti za zapahe pospremili tudi Krkoviča. Uradne napovedi sicer še ni.

STA


Najbolj brano