Tržačan se je s pestmi znesel nad Senegalcem

35-letni državljan Senegala, se je pred dnevi brezskrbno sprehajal v bližini Velikega trga, ko ga je pred nekim barom nagovoril neznanec. Pijani 69-letni Tržačan B.G., italijanski državljan, je temnopoltega moškega začel težko zmerjati, kmalu pa je z besed prešel k fizičnemu nasilju, poroča Primorski dnevnik.

35-letni državljan Senegala, se je pred dnevi brezskrbno 
sprehajal v bližini Velikega trga, ko ga je pred nekim barom 
nagovoril neznanec. Foto: STA
35-letni državljan Senegala, se je pred dnevi brezskrbno sprehajal v bližini Velikega trga, ko ga je pred nekim barom nagovoril neznanec. Foto: STA

TRST > Ko se je 35-letni Senegalec obrnil proti 69-letniku, ga je slednji brez vsakršnega razloga (očitno samo zaradi temne polti, navaja tržaška lokalna policija) nenadoma začel močno udarjati s pestmi v obraz. Nasilnež med svojim početjem ni gledal naokrog, tako da je med udarjanjem žrtve mahnil še svojo partnerko, ki ga je hotela ustaviti: tudi ona je padla na tla, dodaja še časnik.

Neverjetnemu prizoru je prisostvovalo veliko ljudi in ko so videli, da obraz 35-letne žrtve močno krvavi, so takoj poklicali službo 118 ter lokalno policijo. Na prizorišče sta kmalu prispeli dve patrulji, lokalni policisti so z nemajhnim naporom ustavili napadalca in ga zadržali. Naposled so ga odvedli na poveljstvo, preverili njegovo istovetnost in ga kazensko ovadili zaradi povzročitve telesnih poškodb, upiranja, nesodelovanja z lokalno policijo ter rasne diskriminacije. Ker pa je bil napadalec pod močnim vplivom alkohola, ga je doletela še ena globa.

Žrtev napada, ki živi v Italiji in ima dovoljenje za bivanje, ima razbite zobe in poškodovan obraz, še poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano