Trupla jeseniške deklice ne bodo izkopali

V današnjem nadaljevanju sojenja za smrt jeseniške deklice je sodišče odločilo, da trupla pred dobrim letom tragično preminule dveletne deklice z Jesenic zaradi potreb sojenja ne bodo izkopavali, poročajo mediji.

 Foto: STA
Foto: STA

KRANJ > Po poročanju Dnevnika je izkop dekličinega trupla predlagala zagovornica mame umrle deklice Sande Alibabić Darja Roblek. Z ekshumacijo naj bi ugotovili poškodbe reber deklice, saj se mnenja strokovnjakov o teh poškodbah na podlagi rentgenskih slik razlikujejo.

A je sodnica Milena Turk predlog zavrnila. "Takšno skrajno dokazno sredstvo se mi zdi nesorazmerno z očitanim kaznivim dejanjem lahke telesne poškodbe," njene besede povzema Dnevnik.

Zdaj se bo vprašanja poškodb reber lotila komisija medicinske fakultete z izvedencema travmatološke in radiološke stroke. Medtem pa se mnenja strokovnjakov o poškodbah glave, predvsem o dveh usodnih hematomih, ne razlikujejo. Dokaze o tem, kako naj bi nastale, naj bi leto dni po usodnih dogodkih izdajali poškodovani kosi pohištva v stanovanju, kjer sta z deklico živela Alibabićeva in Mirzan Jakupi. Na današnji obravnavi so si tako ogledali fotografije, ki so jih ob nedavnem pregledu stanovanja posneli kriminalisti.

Alibabićeva si je danes zaradi kršenja sodne prepovedi komuniciranja med obtoženima tudi prislužila opozorilo, in sicer zaradi pisma, ki ga je poslala Jakupiju. Trdila je, da je tudi soobtoženi z njo komuniciral prek svojih sorodnikov, a je ta to zanikal.

Alibabićeva je na sodišče tudi naslovila prošnjo za uvedbo hišnega pripora, da bi skrbela za preostale otroke po odselitvi najstarejše hčerke. Tožilka Tina Lesar zaradi ponovitvene nevarnosti temu nasprotuje, sodišče pa bo o tem odločilo po poročilu o razmerah za življenje pri očetu otrok Alibabićeve, ki ga je naročilo pri pristojnem centru za socialno delo, še piše Dnevnik.

Alibabićeva in Jakupi sta sicer obtožena zanemarjanja mladoletnega otroka in surovega ravnanja ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij. Med drugim gre tudi za hudo telesno poškodbo, ki je vodila v smrt deklice 4. julija lani. Oba sta krivdo zanikala.

STA


Najbolj brano