Trije vozniki začasno ob vozniško dovoljenje

Na severnem Primorskem so policisti med poostrenim nadzorom odkrili tri takšne voznike, ki so napihali več kot 1,1 promila alkohola in so zato proti njim spisali obdolžilne predloge.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Med poostrenim nadzorom 0,0 šofer - trezna odločitev, ki je tokrat potekal vzporedno z akcijo Slovenija piha 0,0, so policisti na severnem Primorskem odredili 302 preizkusa alkoholiziranosti. Zalotili so devet voznikov, ki so napihali več, kot dovoljuje zakon. Pri treh pa so zaznali višje koncentracije alkohola, napihali so več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (več kot 1,1 promila).

Največ je napihal 31-letni voznik, ki so ga minuli konec tedna ponoči ustavili v Brdih - alkotest se je ustavil pri rezultatu 0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,75 promila). Proti trem voznikom bodo policisti spisali obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, začasno pa so jim vzeli vozniška dovoljenja. Za enega voznika so odredili tudi strokovni pregled.

Prvi del poostrenega nadzora je potekal v več evropskih državah hkrati (od 6. do 12. junija), akcijo bodo ponovili še novembra in decembra.

NR


Najbolj brano