Trčil v zid in zaradi poškodb umrl

Na lokalni cesti Poljubinj-Kneža v občini Tolmin se je včeraj malo po 14. uri zgodila prometna nesreča s smrtim izidom. 64-letni voznik motornega kolesa s Tolminskega je med vožnjo po klancu navzgor v levem preglednem ovinku zapeljal izven vozišča, kjer je s prednjim delom motornega kolesa trčil v nižji betonski zid. Po nesreči so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, kjer je kasneje zaradi poškodb umrl, piše na spletni strani policije.

 Foto: STA
Foto: STA

PODLJUBINJ > Prometna nesreča se je zgodila približno 300 metrov po koncu naselja Poljubinj v smeri vasi Ljubinj.

64-letni voznik motornega kolesa se je pripeljal iz Podljubinja. Med vožnjo po lokalni cesti Poljubinj-Kneža po klancu navzgor je v levem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v desno izven vozišča in po nekaj metrih vožnje po travnati površini zapeljal nazaj na cestišče. Pri tem je zapeljal v levo čez celotno vozišče ter s prednjim delom motornega kolesa trčil v nižji betonski zid na levi strani ceste in obležal na travnati brežini nad zidom.

Poleg tolminskih policistov so na kraj prometne nesreče prišli še reševalci, ki so motorista oskrbeli. Pomoč na kraju nesreče so nudili tudi gasilci PGD Tolmin. Huje poškodovanega motorista je prevzela dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga odpeljala na zdravljenje v ljubljanski klinični center, kjer pa je podlegel poškodbam.

V zvezi s prometno nesrečo so policisti obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na območju Policijske uprave (PU) Nova Gorica je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo enajst oseb (v enakem obdobju lani deset), 46 oseb (lani 45) je bilo hudo poškodovanih, 188 oseb (lani 238) pa je bilo laže poškodovanih, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Spletno uredništvo


Najbolj brano