Trčil v tovornjak

Včeraj nekaj minut pred šesto uro zjutraj je na avtocesti na Golem vrhu silovito počilo. 25-letni voznik se je s kombijem zaletel v zadnji del tovornjaka s hlodovino in ostal ukleščen v kombiju. 28-letni voznik tovornjaka udarca očitno ni niti čutil in mirno peljal naprej.

Voznika so gasilci rešili iz pločevine in ga položili na nosila Foto: Zgrs Sežana
Voznika so gasilci rešili iz pločevine in ga položili na nosila Foto: Zgrs Sežana

GOLI VRH > Na Golem vrhu, na avtocesti med Razdrtim in odcepom za Senožeče, je 25-letni voznik kombija za dostavo sanitetnega materiala in zdravil včeraj zjutraj dohitel tovornjak, s katerim je 28-letni voznik s Kostelskega prevažal hlode. Očitno je bil voznik kombija iz okolice Ljubljane med vožnjo nepreviden ali je napačno ocenil hitrost tovornjaka ter se zaletel v zadnji del prikolice s hlodi. Po poškodbah kombija sodeč je bil trk še kar močan, vseeno pa ga voznik tovornjaka očitno ni začutil in peljal dalje, kot da se ne bi nič zgodilo. Po informacijah, ki so jih policistom povedali očividci, so voznika s tovornjakom kmalu opazili na avtocesti proti Sežani in ga na cestninski postaji Dane ustavili.

Medtem so se gasilci sežanskega zavoda in postojnskega prostovoljnega društva trudili čim prej rešiti iz objema pločevine mladega voznika kombija. Bil je pri zavesti, vendar ukleščen v pločevino, zato so morali kabino najprej raztegniti in ga nato spraviti na nosila postojnskih reševalcev.

Voznika tovornjaka so policisti takoj preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da je povsem trezen, vozniku kombija pa so morebitno prisotnost alkohola preverili v bolnišnici, zato policija včeraj še ni poznala rezultata. K sreči pa se je izkazalo, da se je voznik kombija v nesreči le laže poškodoval. Zaradi reševanja voznika je bil promet na avtocesti proti Kozini krajši čas oviran.

DC


Najbolj brano