Trčil v drog in napihal

Voznik iz Krškega je v torek zvečer po tem, ko je trčil v drog javne razsvetljave, napihal dva promila. Pod težo maliganov pa se je na Tolminskem zvrnila 76-letna voznica mopeda.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V torek zvečer, malo po 22. uri, je v Strunjanu pijani voznik najprej oplazil drugo vozilo, nato pa trčil še v drog javne razsvetljave. V Strunjan so prihiteli policisti, gasilci in reševalci, ki so laže poškodovanega voznika oskrbeli. Policisti pa so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal vzrok za nevarno vožnjo. Napihal je 0,99 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (dobra dva promila), zato bodo policisti proti njemu spisali obdolžilni predlog.

Na Tolminskem so policiste obvestili o nesreči 76-letne voznice kolesa s pomožnim motorjem. Peljala se je po makadamski poti v okolici Volč, ko se je že ustavila, pa je izgubila ravnotežje in padla. Pri tem se je poškodovala po glavi, zaradi česar je poiskala pomoč v tolminskem zdravstvenem domu. Policisti so ji kasneje odredili alkotest, ki je pokazal, da ima 0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,75 promila). Policisti še zbirajo obvestila o nesreči.

Tolminski policisti so v torek zvečer ustavili tudi 24-letnega voznika avtomobila in ugotovili številne kršitve. Vozil je neregistrirano in nezavarovano vozilo, ki ni bilo tehnično brezhibno, prav tako ni imel vozniškega dovoljenja. Policisti so tudi njega preizkusili z alkotestom. Napihal je 0,28 miligrama (0,59 promila). Prometni policisti so tudi zanj spisali obdolžilni predlog in mu zasegli avto. Včeraj, nekaj minut po polnoči, so v Tolminu ustavili tudi 51-letnega in mu odredili alkotest. Naprava se je ustavila pri rezultatu 0,60 miligrama (1,26 promila). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V Doljah na Tolminskem je v torek zgodaj popoldne 24-letna voznica, ki se je z avtom z nekategorizirane poti vključevala na lokalno cesto, izsilila prednost 35-letni voznici avtomobila. V trku se k sreči nobena od voznic ni poškodovala, policisti so povzročiteljico oglobili.

SP


Najbolj brano