Traktorist se je prevrnil

V soboto okoli 16. ure je bila policija obveščena, da se je v naselju Jazne s traktorjem prevrnil moški, ki je pri tem poškodoval. Policisti so na kraju ugotovili, da je 33-letni moški okoli 15.45 ure vozil neregistriran traktor po strmi travnati brežini v bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Pri vožnji po neravnem delu pobočja se je s traktorjem večkrat prevrnil, zaradi česar je padel in se predvidoma laže poškodoval. Na kraju so mu reševalci NMP ZD Idrija nudili zdravniško pomoč in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Pomoč na kraju so nudili tudi gasilci PGD Plužnje in Cerkno. Policisti PP Idrija so tujo krivdo izključili in bodo o varnostnem dogodku s poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomilec na delu v Solkanu

V soboto zvečer so policiste obvestili v vlomu v hišo v Solkanu v času odsotnosti oškodovancev. Novogoriški policisti so na kraju ugotovili, da je nepridiprav ukradel več kosov zlatnine in tako oškodovancem povzročil za nekaj tisoč evrov škode. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Odnesel denar in nakit

Včeraj zjutraj so policiste obvestili o vlomu v hišo v naselju Skrilje. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v soboto zvečer vlomil skozi balkonska vrata in pregledal notranje prostore. Ukradel je gotovino in zlatnino. S tem dejanjem je oškodovance oškodoval za približno dva tisoč evrov, poleg tega je zaradi vloma nastala še dodatna posredna škoda. Policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Droga v zavitkih

V soboto dopoldne so policisti obravnavali primer s področja prepovedanih drog na območju naselja Planina, kjer so dvema osebama, in sicer 35- in 33-letnemu moškemu, zasegli več aluminijastih zavitkov, v katerih sta bili bela in rjava prašnata snov. Policisti so posumili, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi so poslali v nadaljnjo analizo, o zadevi je bilo obveščeno tudi novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Če bo analiza potrdila, da gre v omenjenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti 35-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zoper 33-letnika pa bodo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Požgali lovsko prežo

Danes, dopoldne so policisti obravnavali požig lovske preže med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo. Po prvih ugotovitvah je neznanec pred nekaj dnevi požgal leseno prežo in z omenjenim protipravnim ravnanjem lovski družini povzročil za približno 2000 evrov škode. Novogoriški policisti bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo ) na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Štedilnik je zagorel

Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da je v stanovanju večstanovanjskega objekta v Idriji zagorel električni štedilnik. Ugotovljeno je bilo, da je okoli 16.30 pri kuhanju na električnem štedilniku prišlo do napake na električni napeljavi. Požar je z gasilnim aparatom pogasil stanovalec, prav tako so na kraju požara posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so sanirali in pregledali pogorišče ter izklopili plinsko napeljavo in prezračili prostore objekta. V požaru je nastala manjša materialna škoda na električnem štedilniku in kuhinjskih elementih, nihče se ni poškodoval. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo glede varnostnega dogodka s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Nima veljavnega vozniškega dovoljenja

Včeraj dopoldne so policisti na območju Nove Gorice imeli v postopku 55-letnega voznika avtomobila in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prometni policisti so mu vozilo zasegli. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Spletno uredništvo


Najbolj brano