Traktor ga je povozil

74-letni Jože P. iz Kala je v torek popoldne na svojo parcelo pripeljal drva s traktorjem, stopil z njega, nato pa se je traktor sam odpeljal naprej. Po vsej verjetnosti je hotel voznik traktor ustaviti, žal pa pri tem padel pod kolo, ki je zapeljalo čezenj. Izpod traktorja ga je rešil sin, vendar mu ni bilo več pomoči.

Traktor se je popeljal naprej, nesrečni domačin pa je obležal pod levim zadnjim kolesom
Traktor se je popeljal naprej, nesrečni domačin pa je obležal pod levim zadnjim kolesom 

KAL > Nesreča se je zgodila v torek ob 16.37 na parceli pri vasi Kal, kjer je imel pokojni 74-letni Jože P. že leta nadstrešek, pod katerega je spravljal drva in bale sena. Tako kot že neštetokrat prej je tudi v torek k nadstrešku pripeljal drva na nakladalni rampi, pripeti na zadnji del traktorja. Pri nadstrešku je traktor ustavil in stopil z njega.

Kaj se je nato zgodilo, so domačini, gasilci in ostali, ki so v torek pomagali pri nesreči, lahko samo ugibali. Po najbolj verjetni razlagi pokojni traktorja ni pustil v prestavi in ni potegnil zavore, zato se je traktor po rahlem klancu popeljal naprej proti prikolici z drvmi. Jože P. je verjetno hotel traktor ustaviti, vendar je pri tem padel pod traktor, ki je z zadnjim kolesom zapeljal čezenj in se ustavil po trčenju v drva na prikolici.

Nesrečnega moškega je prvi našel njegov sin in ga rešil izpod traktorja, žal pa ni več kazal znakov življenja. Na kraj so za njim in nekaj domačini prvi prihiteli pivški gasilci, ki so ga z umetnim dihanjem in masažo srca skušali oživeti, vendar so bili neuspešni. Tudi postojnski reševalci, ki so prihiteli nekaj minut za njimi, so se zaman trudili, da bi domačinu pomagali. Na kraj so prihiteli na pomoč tudi postojnski gasilci.

Domačini so nam povedali, da je bil Jože P. zelo aktiven v domači vasi in celotni Košanski dolini, bil pa je eden od pobudnikov in gonilna sila pri obnovi cerkvice sv. Urbana na Vremščici.

DANIJEL CEK


Najbolj brano