Tragedija v Pordenonu, pes do smrti pogrizel triletno deklico

V okolici Pordenona se je pred nekaj dnevi zgodila tragedija. Triletna A. G. je z materjo prišla na obisk k svoji sestrični v Šmartin. Deklica je stopila na vrt in skočila v objem sestrični (natančen potek dogodkov še ni znan), v nekaj minutah pa jo napadel belgijski ovčar, ki je bil v lasti njenega strica. Sestrična je takoj stekla k očetu po pomoč, ta je pritekel in uspel oddaljiti pobesnelega psa od A.G.

Kraj, kjer se je zgodila tragedija. Foto: Vir: Messaggero Veneto
Kraj, kjer se je zgodila tragedija. Foto: Vir: Messaggero Veneto

PORDENONE > Mati je stekla k hčerki in skušala zaustaviti krvavitve na vratu in obrazu. Ko so prišli reševalci, ji srce ni več bilo. Po reanimaciji so jo odpeljali v bolnišnico v Pordenonu, kjer ji niso mogli več pomagati. Poškodbe so bile prehude.

“Moji psi so krotki in izurjeni, vedno so se igrali z otroci. Sem kinolog, imel sem veliko zaupanje v psa. Ne morem si razložiti, zakaj je do tega prišlo. Morda vročina, morda odtegnjeni briketi. V času tragičnega dogodka sem bil pri tašči, 500 metrov stran in sem takoj pritekel domov. Pes je sam spustil deklico, ni se upiral. Kaj se bo zgodilo s psom? Doma nočem imeti morilca,” je lastnik psa povedal za tržaški časnik Il Piccolo.

Belgijski ovčar je še vedno v oskrbi lastnika, preiskovalci pa preučujejo možnosti, zakaj je do tragedije prišlo. Po pričevanju sestrične naj bi psu dale nekaj briketov, ki so mu jih nato v igri odtegnile. Ovčar naj ne bi bil problematičen pes, vsi sokrajani so ga poznali in v preteklosti naj ne bi imel agresivnih izpadov.

NR


Najbolj brano