Izreka kazni Tovšakovi v zadevi Delamaris danes ne bo

Na celjskem okrožnem sodišču se danes nadaljuje predobravnavni narok v zadevi Delamaris. Sodnica bi morala izreči kazen nekdanji direktorici Vegrada Hildi Tovšak, a se to ne bo zgodilo, saj se bo sodišče prej odločilo glede izločitve dokazov. Tovšakove zato na sodišču ni. Se bo pa o krivdi danes izrekla tajnica odvetnika Mira Senice Olga Zaviršek.

Hilda Tovšak Foto: STA
Hilda Tovšak Foto: STA

CELJE > Hilda Tovšak je s tožilcem Stanislavom Pinterjem že podpisala sporazum o priznanju krivde. Po neuradnih informacijah naj bi se zaradi prodaje Delamarisa dogovorila za pogojno kazen deset mesecev zapora s preskusno dobo pet let.

Poleg Tovšakove in Olge Zaviršek sta v zadevi Delamaris obtožena še Miro Senica in direktorica kmetije Bužekijan Blanka Muster. Na predobravnavnem naroku pred tednom dni sta dejala, da krivde ne priznavata. Njuna obramba je predlagala izločitev dokazov, pridobljenih v preiskavi pisarne odvetnika Senice, saj naj bi bili pridobljeni na nezakonit način. Tožilstvo to zavrača.

Sodnica Mojca Turinek je danes pojasnila, da se bo glede sporazuma o priznanju krivde, ki ga je podpisala Tovšakova, opredelila šele, ko bo sodišče odločilo glede omenjene izločitve dokazov. Tovšakova in njen zagovornik zato na današnjem naroku nista prisotna.

Četverica je obtožena zlorabe položaja in pranja denarja pri nakupu Delamarisa.

Gre za okoli 1,4 milijona evrov, ki naj bi jih Vegrad plačal Musterjevi za svetovanje pri nakupu za 13 milijonov evrov delnic Delamarisa, dejansko pa naj bi denar kot provizijo prejel Senica.

STA


Najbolj brano