Tovšakova ne priznava krivde

Nekdanja direktorica velenjskega Vegrada Hilda Tovšak je na novo obtožnico, ki se nanaša na nadaljevano kaznivo dejanje zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti in kaznivo oškodovanje upnikov, podala ugovor.

Hilda Tovšak Foto: STA
Hilda Tovšak Foto: STA

CELJE > To pomeni, da Hilda Tovšak, ki se današnjega predobravnavnega naroka na celjskem okrožnem sodišču zato ni udeležila, krivde ne priznava.

Soobtožena nekdanja direktorica kadrovske službe Vegrada Branka Gabriel pa na naroku krivde ni priznala. Njen zagovornik Rafael Mohorko je na začetku naroka predlagal izločitev sodnice Ingrid Lešnik.

Po njegovi oceni so v sodnem spisu nezakonito pridobljeni dokazi, s katerimi se je sodnica že seznanila. O njegovem predlogu bo odločal predsednik Okrožnega sodišča v Celju Matevž Žugelj.

V primeru nove obtožnice bo Tovšakovi, ki na Igu prestaja sedem let in pol zaporne kazni zaradi nezakonitega ravnanja v času vodenja Vegrada, nasproti kot oškodovanec stal eden najbolj znanih Vegradovih podizvajalcev, Zekrija Habibović, ki je sodeloval pri gradnji stanovanj v Celovških dvorih. Vegrad mu je ostal dolžan približno 165.000 evrov.

STA


Najbolj brano