Tovorno vozilo brez zaviranja trčilo v vozilo na počasnem pasu

Policija je sporočila nove podrobnosti tragične prometne nesreče na primorski avtocesti med Lomom in Uncem proti Kopru, v kateri so v ponedeljek življenje izgubili štirje romunski državljani. Voznik tovornega vozila s cisterno je tako domnevno z neprilagojeno hitrostjo brez zaviranja trčil v osebno vozilo, ki je stalo na počasnem pasu.

 Foto: Mavric Pivk/Delo
Foto: Mavric Pivk/Delo

LJUBLJANA > S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da voznik tovornega vozila ni obvladal tovornjaka in je z desno polovico sprednje strani vozila trčil v zadnjo stran avtomobila znamke dacia 43-letnega romunskega državljana, v katerem so bili še trije sopotniki. Na PU Ljubljana so zapisali, da voznik tovornjaka ni ustavil pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval.

Tovorno vozilo je po trčenju pred seboj potiskalo avtomobil, dokler se ni ustavilo na travi zunaj vozišča. Vozilo z romunskimi državljani pa je odbilo na skalnati nasip, nato pa je obstalo stisnjeno med nasipom in tovornjakom. Vsi potniki v avtomobilu so izgubili življenje.

Dacia je sicer vmes tudi trčila v zadnji del osebnega vozila znamke VW, ki je stalo pred njo. V njem sta bila 52-letni voznik in 51-letna sopotnica iz Romunije, ki sta bila lažje poškodovana. Njuno vozilo je po trčenju oplazilo še tretje osebno vozilo, ki ga je takrat pravilno po levem prometnem pasu vozil 45-letni nemški državljan. Ta v nesreči ni bil poškodovan.

Po poročanju številnih romunskih medijev je v nesreči umrl višji državni tožilec in njegova družina - 34- in 60-letni ženski ter petletni deček -, ki so bili na poti v Italijo na dopust.

Po nesreči je voznik tovornega vozila peš zapustil prizorišče nesreče, policija pa ga še išče. Ima bolj okrogel obraz, nosi očala, je neobrit in ima krajše temnejše lase, so ga opisali na PU Ljubljana. Oblečen naj bi bil v sivo majico, modre hlače, obute pa ima natikače.

Policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli ali o okoliščinah nesreče ali o iskanem vozniku, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

STA


Najbolj brano