Tovornjakarju naložili 19.000 evrov kazni

Policisti so v sredo na avtocestnem postajališču Dul pri Trebnjem med poostrenim nadzorom tovornih vozil pri 12 od 17 kontroliranih vozil ugotovili več kršitev cestnoprometnih predpisov. Te so se nanašale na predpise glede počitka, preobremenjenost vozil in tehnične pomanjkljivosti. V enem primeru so izrekli globo v višini skoraj 19.000 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

NOVO MESTO > Policisti Policijske uprave Novo mesto in Specializirane enote za nadzor prometa so v šestih primerih ugotovili, da so vozniki kršili predpise, ki določajo obvezne počitke in odmore poklicnih voznikov tovornih vozil.

Preobremenjena so bila štiri tovorna vozila z največjo dovoljeno maso do 12 ton in eno tovorno vozilo z največjo dovoljeno maso nad 12 ton. Pri treh tovornih vozil so ugotovili tehnične pomanjkljivosti.

Voznik tovornega vozila italijanskih registrskih oznak, ki ni imel urejenega dovoljenja za izredni prevoz (tovor je presegal dovoljeno dolžino), je daljše obdobje kršil tudi predpise, ki določajo obvezne počitke in odmore. Zaradi kršitev so vozniku in prevozniku izrekli globo v višini skoraj 19.000 evrov.

STA


Najbolj brano