Tovornjakar vozil tako pijan, da še policistov ni zaznal

Gorenjski policisti so zjutraj na avtocesti med priključkoma Kranj-zahod in Brnik več kilometrov ustavljali tujega voznika tovornega vozila, ki je zaradi močnega vpliva alkohola vijugal po cesti. Vozil je opit s približno dvema promiloma alkohola (0,90 mg/l) oz. tako pijan, da še policistov ni zaznal. Opotekal se je celo v policijskem postopku.

 Foto: STA
Foto: STA

KRANJ > Voznik je z vožnjo še ponoči začel v Nemčiji, namenjen je bil v Makedonijo. Za vožnjo je voznik uporabljal predvsem vozni in odstavni pas, večkrat pa je z delom vozila zapeljal tudi proti prehitevalnemu pasu, po katerem je potekal gost promet, so zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj.

Zaradi močne opitosti policistov sploh ni zaznal, zato so ga ti morali ustavljati več kilometrov. Opotekal se je tudi v postopku, po katerem je ostal v pridržanju.

Gorenjski policisti so obvestilo o nezanesljivi vožnji oz. o tem, da je voznik "verjetno utrujen", sicer prejeli ob pol osmi uri.

Alkohol zelo zvišuje možnost prometnih nesreč, saj slabi sposobnost voznika za vožnjo in povzroča slabše zaznavanje in napačno ocenjevanje situacij v prometu. Počasne reakcije, vijuganje, prehitra ali prepočasna vožnja imajo lahko resne in velikokrat hude posledice, opominjajo na PU Kranj.

Minuli vikend kar 20 voznikov na Gorenjskem ni upoštevalo prepovedi vožnje pod vplivom alkohola, saj jim je rezultat testa alkoholiziranosti pokazal od 0,30 mg/l pa vse do 1,03 mg/l alkohola, so še zapisali in ponovno pozvali voznike, naj vozijo le trezni.

STA


Najbolj brano