S tovornjakom v semafor

V torek, nekaj minut pred sedmo uro zjutraj, je voznik s tovornjakom zadel table za kontrolo višine pred predorom Dekani, nato trčil še v semafor in se naposled ustavil. Zaradi dogodka je bila kar nekaj časa zaprta avtocesta proti Kozini.

Pred predorom je nastal zastoj.
Pred predorom je nastal zastoj. 

DEKANI > Nenavadna nesreča se je zgodila v torek zjutraj, nekaj minut pred sedmo uro. Dogodek so prvi opazili Darsovi delavci, ki so o nesreči obvestili tudi policiste. Ti so ugotovili, da je 53-letni voznik tovornjaka s koprskimi registrskimi tablicami vozil po avtocesti od Bivja proti predoru Dekani in najprej zadel v viseče table, s katerimi Dars preverja višino vozil.

Očitno tovornjakar ni opazil, da je zadel v table in nadaljeval vožnjo proti predoru. Takrat se je že prižgala rdeča luč na semaforju pred vstopom v predor, ki ga je tovornjakar tudi zadel in se končno ustavil. Prislužil si je kazen, cesta pa je bila zaradi dogodka nekaj časa zaprta.

V ponedeljek pozno popoldne sta na ajdovski obvoznici trčila voznik tovornjaka in voznica osebnega avtomobila. Po ugotovitvah policije je voznik tovornjaka v križišču izsilil prednost voznici, ki je zaradi bolečin v vratu potem poiskala tudi zdravniško pomoč. V ponedeljek dopoldne pa je v Gorenjem Vrsniku na Idrijskem voznik avtomobila zapeljal preveč v levo in med vožnjo oplazil avto, s katerim se je nasproti pripeljala voznica. Voznik je po dotiku odpeljal in se sploh ni ustavil. Policisti so ga našli in ga kaznovali. DC


Najbolj brano