Tovornjak se je ustavil ob hiši in nadstrešku

Včeraj so se na Goriškem in Bovškem vrstile prometne nesreče, ki pa na srečo niso imele hujših posledic. Na Bovškem je včeraj dopoldne, malo po deveti uri, zaradi poledenele ceste tovorno vozilo zaneslo v hišo, v Brdih pa je italijanska voznica z avtom že ponoči trčila v parkirani vozili.

Voznika tovornjaka je v ovinku zaneslo s poledenele hiše v 
hišo in nadstrešek. Foto: D.K.
Voznika tovornjaka je v ovinku zaneslo s poledenele hiše v hišo in nadstrešek. Foto: D.K.

S. PRIMORSKA > S tovornjakom se je 51-letni voznik včeraj dopoldne peljal iz smeri Žage proti Bovcu, v levem preglednem ovinku v naselju Podklopca ga je zaradi poledenelega cestišča začelo zanašati. Voznik je vozilo poskušal obvladati, vendar mu ni uspelo, so pojasnili na novogoriški policijski upravi. Z desnim delom tovornjaka je trčil v hišo in nadstrešek ob njej. Posredovali so delavci cestnega podjetja ter bovški in kobariški gasilci, ki so z dvigalom tovornjak dvignili. Voznik se v nesreči ni poškodoval. Policisti bodo o nesreči pripravili poročilo za zavarovalnico.

Včeraj zjutraj je s ceste pri naselju Dombrava z avtom zaneslo 22-letnega voznika. Malo po peti uri se je peljal od Volčje Drage proti Dombravi, v desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, zaneslo ga je s ceste, kjer se je avto v obcestnem jarku prevrnil na streho. Voznik se ni poškodoval, policisti pa so mu izdali plačilni nalog. Brez poškodb jo je odnesla tudi 52-letna italijanska voznica, ki je v Rožni Dolini izsilila prednost avtomobilu, s katerim se je po prednostni cesti proti Ajševici peljala 67-letna voznica. Reševalci so to voznico odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico, kjer pa so prav tako ugotovili, da ni utrpela poškodb.

V noči na petek, malo pred drugo uro, pa je 80-letna italijanska voznica v Neblem speljala s parkirnega prostora in v krožišču zapeljala v nasprotno smer prek regionalne ceste na makadamsko parkirišče. Tam je trčila v avto in kombi tujih registracij. Reševalci so voznico in njenega 88-letnega sopotnika odpeljali v bolnišnico v Gorici, v nesreči naj bi se oba laže poškodovala. SP


Najbolj brano