Med vožnjo se mu je dvignil keson

Okrog 8. ure se je v Kopru pripetila nenavadna nesreča. Po besedah 34-letnega voznika naj bi se keson gradbenega tovornjaka iz neznanega vzroka začel dvigovati, zato je z njim zadel v usmerjevalno tablo. Ob udarcu je tovornjak dvignilo na zadnja kolesa in ga usmerilo naravnost v drevo.

Tovornjak je z dvignjenim kesonom “zapel” table nad cesto in zapeljal na zelenico, tam pa trčil v drevo Foto: Silva Križman
Tovornjak je z dvignjenim kesonom “zapel” table nad cesto in zapeljal na zelenico, tam pa trčil v drevo Foto: Silva Križman

KOPER > Nenavadna nesreča se je zgodila na Piranski cesti. 34-letni Koprčan je od Kopra proti Semedeli vozil gradbeni tovornjak s kesonom, vendar pa se je njegova vožnja končala nekaj metrov naprej od cestne table, ki je postavljena nad cesto.

Ko je voznik pripeljal iz krožišča in nadaljeval vožnjo proti Semedeli, se je na tovornjaku iz neznanega vzroka začel dvigovati keson. Tako naj bi Koprčan tudi povedal policistom. Ko je pripeljal pod omenjeno cesto, je bil keson že tako visoko, da je zadel v kovinsko konzolo, na kateri so pritrjene table, udarec pa je bil tako silovit, da je tovornjak dvignilo na zadnja kolesa. Ob tem je voznik izgubil nadzor nad tovornjakom, tega pa je po udarcu zaneslo v desno, kjer je trčil v obcestno drevo.

Policisti so voznika preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da je bil povsem trezen. Tovornjak je nato obtičal s precej poškodovano kabino v drevesu, zato so ga reševali z gradbenim strojem. Deli table, v katero je zadel s kesonom, pa so padli in poškodovali nasproti vozeči avto. K sreči niso poškodovali voznika in potnikov v njem. Zaradi nesreče je bil promet na Piranski cesti nekaj časa oviran. Se je pa v nesreči poškodoval voznik tovornjaka, ki so ga reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico.

DC


Najbolj brano