Neprilagojena hitrost na primorski avtocesti usodna za voznika tovornjaka

Prometno nesrečo na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko je zakrivil voznik tovornjaka, ki je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v cisterno, ki je stala na odstavnem pasu zaradi počene pnevmatike, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Voznik tovornjaka je umrl. Odstranjevanje posledic nesreče še vedno poteka.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so sporočili s policije, je za zdaj še neznani voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom vozil po avtocesti od Logatca proti Vrhniki po voznem pasu. 47-letni slovenski državljan pa je s cisterno zaradi okvare pnevmatike stal označen na odstavnem pasu avtoceste, ko je do njega pripeljal omenjeni neznani voznik.

Slednji ni vozil po sredini označenega prometnega pasu, ampak delno po odstavnem pasu, pri čemer je s prednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi vogal cisterne. Po trčenju je vozilo drselo po celotni bočni strani cisterne, nato pa čez desni rob vozišča po travnatem useku v približno 10 metrov globok prepad, kjer je vozilo zagorelo in zgorelo v celoti.

V nesreči je voznik tovornega vozila umrl. Policisti nadaljujejo s preiskavo ter ugotavljanjem identitete neznanega voznika. Nastalo pa je za približno 200.000 evrov škode.

Promet med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani še vedno poteka po prehitevalnem pasu, po poročanju prometnoinformacijskega centra je med Uncem in Vrhniko še vedno daljši zastoj. Voznike zato policija opozarja na previdno, predvsem pa strpno vožnjo.

Voznikom osebnih vozil priporočajo obvoz po regionalni cesti Unec-Cerknica-Rakitna-Podpeč.

STA


Najbolj brano