Tovornjak “zbežal” vozniku

Voznik je nad šolo in trgovino v Komnu skočil iz tovornjaka, da bi vprašal, kje je družba Alukomen, vendar je pred tem očitno slabo potegnil zavoro. Tovornjak mu je zbežal vzvratno in zadel dva avta; enega je le potolkel, drugega pa občutno poškodoval. Razdejanje so pospravili gasilci, voznik pa bo plačal kazen.

Lastnik je škodo fabio zjutraj parkiral pred trgovino, popoldne pa ga je čakal grozljiv prizor.  Foto: Pgd Komen
Lastnik je škodo fabio zjutraj parkiral pred trgovino, popoldne pa ga je čakal grozljiv prizor.  Foto: Pgd Komen

KOMEN >Drama se je včeraj začela točno ob devetih dopoldne, ko je iz Tomačevice v Komen s tovornjakom priklopnikom ljubljanskih registrskih oznak pripeljal 57-letni voznik. Ko je zapeljal mimo osnovne šole in trgovine, se je odločil, da bo vprašal, kje je tovarna Alukomen. Voznik je bil namreč namenjen v Alukomen po stroje, ki jih v teh dneh odvažajo iz tovarne. Po njegovih besedah in opažanju očividcev je voznik skočil iz kabine tovornjaka in se napotil do domačina. V trenutku, ko je zapustil tovornjak, pa se je ta začel pomikati vzvratno po klancu navzdol.

Voznik je sicer takoj stekel do tovornjaka in se uspel povzpeti v kabino ter ga ustaviti, vendar je bilo takrat že prepozno.

Tovornjak je s prikolico zadel dva avta, ki sta bila parkirana pod zidom pred trgovino. Enega je prikolica le obtolkla, drugega, škodo fabio 34-letnega domačina, pa občutneje razbila. Domačin je avto zjutraj parkiral pred trgovino in se s kolegom odpeljal v službo. K sreči je bil tovornjak prazen, sicer bi bila škoda na škodi še večja.

Med nekajmetrsko vzvratno vožnjo je tovornjak zadel tudi v robnik ceste, zaradi česar je prebil rezervoar, iz katerega je začelo iztekati gorivo. Na kraj so takoj prihiteli komenski gasilci, za njimi pa še njihovi kolegi iz sežanskega zavoda, ki so iz rezervoarja prečrpali 200 litrov goriva, počistili madeže na cesti in pomagali odstraniti tovornjak s ceste.

Tovornjak k sreči ni zadel nikogar, če pa bi zapeljal na nasprotno stran ceste, bi lahko prišlo do hujše nesreče. “Če bi šel bolj desno, bi lahko zapeljal na pot proti šoli in po njej pridrvel naravnost v šolo,” nam je povedal predsednik komenskega gasilskega društva Marko Adamič. Voznika tovornjaka so policisti preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da je povsem trezen, na koncu pa so mu izdali položnico za plačilo kazni. Lastnik prevozniškega podjetja pa se je nekaj ur po dogodku gasilcem osebno zahvalil za pomoč in reševanje. DC


Najbolj brano