Tolminec zaradi ropov in tatvin v pripor

Novogoriški policisti in kriminalisti so že pred dnevi preiskali nekaj ropov in drznih tatvin, ki so v zadnjih mesecih vznemirjali domačine, predvsem v Novi Gorici in okoliških krajih. V priporu je že skoraj dva tedna 30-letnik iz okolice Tolmina, ki so ga osumili dveh ropov, dveh drznih tatvin, poleg tega pa še nasilja v družini in poslov s prepovedanimi drogami.

Tolminec, ki je že nekaj dni v priporu, je v začetku januarja z 
železno palico grozil blagajničarki v Eurospinovi trgovini, a se 
mu je uprla in začela kričati.  Foto: Leo Caharija
Tolminec, ki je že nekaj dni v priporu, je v začetku januarja z železno palico grozil blagajničarki v Eurospinovi trgovini, a se mu je uprla in začela kričati.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, TOLMIN > Vse od novembra so se v Novi Gorici vrstile drzne tatvine, roparske tatvine in ropi. V ponedeljek, 4. januarja, sta domačine vznemirila ropa, ki sta se zgodila v dveh trgovinah.

Zamaskirani neznanec je vstopil v Mercatorjevo trgovino na Delpinovi ulici v Novi Gorici in od blagajničarke z injekcijsko iglo v rokah terjal denar. V istem večeru se je zgodba ponovila še v šempetrski trgovini Eurospin. Tam je zamaskiran ropar blagajničarki grozil z železno palico. Blagajničarka je začela kričati in klicati na pomoč, kar je roparja zmedlo, tako da je zbežal praznih rok.

V začetku decembra sta se zgodila še dva podobna ropa, v obeh primerih je neznanec grozil blagajničarkama v prodajalnah in ju prisilil, da sta mu odprli blagajni, iz katerih je pobral denar. Pred tem pa se je v mestu zgodilo še več drznih tatvin. Dogajale so se v večernih urah, storilec pa je praviloma presenetil občanke in jim ukradel torbice.

Po zadnjih ropih trgovin so policisti in kriminalisti novogoriške policijske uprave s tolminskimi kolegi stisnili obroč okoli 30-letnika iz okolice Tolmina. Osumili so ga dveh drznih tatvin, ki sta se v začetku decembra lani zgodili v Kidričevi ulici in v Ulici Gradnikove brigade. Na novogoriškem okrožnem sodišču so dobili odredbo za hišno preiskavo in z njo pred dnevi potrkali na vrata osumljenega ter ga aretirali.

“Pri njem so opravili hišno preiskavo, ki je bila več kot uspešna,” je v imenu policistov poudaril tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik. Osumljenemu so zasegli več predmetov, na podlagi katerih so ga povezali še z dvema ropoma trgovin. Decembra naj bi oropal trgovino v Ulici Gradnikove brigade, in to le dva dni po tem, ko je zagrešil drzni tatvini v isti ulici in v Kidričevi ulici. Poskušal pa naj bi oropati tudi trgovino Eurospin v Šempetru pri Gorici.

V domačem kraju je pred prijetjem zagrešil še kaznivi dejanji nasilja v družini ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Policisti so ga pred dnevi (pravzaprav le tri dni po poskusu ropa v Eurospinovi prodajalni) s kazensko ovadbo zaradi vseh naštetih kaznivih dejanj odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Državna tožilka je za 30-letnika predlagala pripor, s čimer se je preiskovalni sodnik strinjal.

Z novogoriške policijske uprave sporočajo, da policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavami še dveh drznih tatvin in dveh ropov trgovin, ki pa so jih zagrešili drugi, za zdaj še neznani storilci. SP


Najbolj brano