Toksikološka preiskava pri Simoniču pokazala prisotnost drog

Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo smrti 20-letnega Domna Simoniča in potrdili, da je bil neposreden vzrok smrti mladeniča, ki je bil več kot mesec dni pogrešan, nato pa so ga našli v Dravi v Zlatoličju, utopitev. Toksikološke preiskave so zaznale visoke vrednosti alkohola, potrdile pa so tudi prisotnost THC in psihoaktivnih zdravil.

Drava Foto: STA
Drava Foto: STA

MARIBOR > Kot so danes še sporočili s Policijske uprave Maribor, povezav med posameznimi sicer podobnimi primeri še dveh utopljenih fantov, ki so jih obravnavali v zadnjem letu dni, niso ugotovili. O vseh ugotovitvah bodo s poročilom obvestili mariborsko okrožno državno tožilstvo.

Mladenič, ki je študiral v tujini, se je v Slovenijo vrnil 23. februarja, isti večer pa je s prijatelji odšel na koncert v študentski klub Štuk. Pred lokalom so ga tudi nazadnje opazili, na klice na njegov mobilni telefon se nato ni nihče odzival, po 1. uri pa je bila telefonska številka nedosegljiva.

V povezavi z iskanjem pogrešanega se je kasneje v javnosti pojavilo več različnih zgodb in teorij zarot. Med drugim so izginotje Simoniča povezovali s primeroma lani pogrešanih Klemna Lenka in Petra Aplinca, ki so ju pozneje mrtva našli v Dravi. Na policiji so nato zatrdili, da povezave niso ugotovili, zavrnili so tudi informacije, da sta bila omenjena žrtev trgovine z organi.

STA


Najbolj brano