Tihotapili orožje iz Hrvaške

Italijanska policija je stopila na prste nevarni druščini, ki je delovala v Venetu. Dva osumljenca so aretirali v Italiji, enega pa na Hrvaškem, od koder naj bi skrbel za tihotapljenje orožja.

Domnevnim roparjem so zasegli maske, orožje in druge pripomočke, ki naj bi jih uporabljali pri ropih.
Domnevnim roparjem so zasegli maske, orožje in druge pripomočke, ki naj bi jih uporabljali pri ropih. 

BENETKE > V torek so lisice škrtnile na rokah 66-letnega Roberta G. iz Conegliana in 58-letnega Giampaola Q. iz okolice Pordenona. Tretjega osumljenca, 41-letnega Roberta M., so aretirali na Hrvaškem, kjer naj bi živel v zadnjem času. Po izsledkih preiskave, ki jo vodi policija iz Benetk, naj bi imeli osumljenci na vesti tri rope bančnih ustanov, ki so se decembra 2013 zgodili na območju Trevisa in Pordenona.

Trojica naj bi se ukvarjala tudi s tihotapljenjem vojaškega orožja iz Hrvaške, predvsem pušk kalašnikov in pištol škorpijon. Vodilno vlogo naj bi pri tem imel Roberto M., ki se je umaknil na Hrvaško in je beneško sodišča zanj razpisalo zaporni nalog. Akcija je bila očitno usklajena, saj so ga hrvaški policisti prijeli v istem dnevu kot italijanski kolegi ostala dva osumljenca.

Pod drobnogledom preiskovalcev se je v Italiji znašlo še deset ljudi, pri katerih so opravili hišne preiskave in jim zasegli predmete in dokumentacijo. Druščina naj bi po podatkih beneške kvesture načrtovala nove podvige. SK


Najbolj brano