“Terorist” s telefonom za volanom

Na italijanski strani nekdanjega mejnega prehoda Škofije je voznike včeraj dopoldne presenetila blokada in poostren nadzor, ki so ga izvajali tržaški policisti. Slišati je bilo, da je to eden od ukrepov proti terorizmu, uradno pojasnilo tržaške kvesture pa navaja, da je šlo za okrepljeno aktivnost pred prihajajočimi božičnimi in novoletnimi prazniki.

 Slišati je bilo, da je poostren nadzor eden od ukrepov proti 
terorizmu, uradno pojasnilo tržaške kvesture pa navaja, da je 
šlo za okrepljeno aktivnost pred prihajajočimi božičnimi in 
novoletnimi prazniki. Foto: Danijel Cek
Slišati je bilo, da je poostren nadzor eden od ukrepov proti terorizmu, uradno pojasnilo tržaške kvesture pa navaja, da je šlo za okrepljeno aktivnost pred prihajajočimi božičnimi in novoletnimi prazniki. Foto: Danijel Cek

ŠKOFIJE > Blokado so izvedli s pomočjo avtocestnega podjetja Anas, postavljeni pa so bili tudi znaki, da gre za delo na cesti. Čeprav kratkotrajna, je blokada povzročila zastoje in nekaj slabe volje med vozniki, ki so se pripeljali v Italijo in se znašli v koloni.

V času poostrenega nadzora so ustavili 20 vozil in preverili 45 ljudi, od teh 14 tujcev. Edino kazen si je prislužil italijanski državljan, ki je med vožnjo govoril po mobilnem telefonu.

Podobne nadzore, ki so v skladu z državnimi navodili, je pričakovati tudi v prihodnje, namenjeni pa so zagotavljanju varnosti državljanov. SK


Najbolj brano