Terenec je “objel” obcestno drevo

Namesto v okolici Kopra, kamor je peljal svojega prijatelja, se je vožnja 20-letnega mladeniča iz Brkinov v soboto zjutraj končala v drevesu pri Materiji. Na ravnem delu ceste je zapeljal v drevo in se laže poškodoval, sopotnik pa huje. Pred hujšimi posledicami ju je zagotovo rešil robusten terenec.

Voznik terenca je zapeljal s ceste in trčil v drevo. Foto: Pgd Materija
Voznik terenca je zapeljal s ceste in trčil v drevo. Foto: Pgd Materija

MATERIJA > Nesreča se je zgodila v soboto nekaj minut po peti uri zjutraj, ko sta se z BMW-jevim terencem od Obrova proti Kozini vozila 20-letni mladenič iz Pregarja in 18-letnik iz okolice Kopra. Mladenič iz Brkinov naj bi hotel svojega prijatelja peljati domov v Istro. Ko sta se pripeljala skozi Materijo, pa je 20-letnik tik za zadnjimi hišami proti Tubljam iz neznanega vzroka zapeljal levo, naravnost v obcestno drevo.

Trčenje je bilo tako silovito, da je avto skoraj objel drevo, zahvaljujoč robustnosti in varnostnim sistemom vozila pa sta jo mladeniča v njem odnesla zelo poceni. Še pred prihodom gasilcev, policistov in reševalcev sta se oba uspela skobacati iz vozila. Prvi so na kraj prihiteli matarski gasilci, za njimi še njihovi sežanski kolegi in reševalci. Ker sta ju voznik in sopotnik pričakala zunaj vozila, jim ni bilo treba rezati ali razpirati pločevine, so pa pomagali reševalcem oskrbeti ranjenca in ju prenesti v rešilca.

Odpeljali so ju v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da se je voznik laže poškodoval, sopotnik pa huje. Po neuradnih informacijah naj bi si zlomil roko. Policisti so voznika tudi preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da je bil povsem trezen.

DC


Najbolj brano