Tatovi še oprezajo okoli pokopališč

Čeprav so dnevi, ko je bilo na in ob pokopališčih največ gneče, že minili, tatovi še vedno oprezajo na parkiriščih ob njih. Policisti iščejo neznanca, ki sta vlomila v avtomobila na parkirišču ob pokopališču v Medani in Tolminu.

Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertič Gombač
Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertič Gombač

PRIMORSKA > V ponedeljek popoldne je domačinka parkirala svoj avtomobil na parkirišču pri tolminskem pokopališču, ko se je čez uro vrnila, pa je ugotovila, da je neznanec razbil okno na zadnjih vratih avtomobila. Iz notranjosti je nepridiprav ukradel žensko torbico, v kateri je imela lastnica avtomobila telefon, dokumente, plačilne kartice in denar. Tat jo je oškodoval za 400 evrov.

Že v nedeljo se je nekaj podobnega zgodilo v Medani. Neznanec je na parkiranem avtu razbil steklo na desnih vratih, nato pa izmaknil žensko torbico. Tat je lastnico oškodoval za 300 evrov. Policisti ponovno opozarjajo voznike, naj na vidnih mestih v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov.

V zadnjih dneh je neznanec vlomil tudi v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici, ukradel je pijačo in cigarete, nato pa s plenom, vrednim približno 100 evrov, izginil v neznano. Na bencinskem servisu v Rožni Dolini pa so ponovno obravnavali tatvino goriva. Starejši voznik je v rezervoar avta (znamke lancia) italijanske registracije natočil za 20 evrov goriva, nato pa odpeljal, ne da bi gorivo plačal.

Z ograjenega prostora v Razdrtem pa je v zadnjih dneh nepridiprav ukradel 12 kamionskih pnevmatik. V neznano je odnesel pnevmatiki znamke works, štiri pnevmatike znamke sava oriak in šest pnevmatik michelin (dve sta bili na platiščih). Podjetje iz Kopra je tat oškodoval za najmanj 5100 evrov.

SP


Najbolj brano