Tatova bežala s plenom v samokolnici

“Psička je neobičajno dolgo lajala. Najprej sem pomislil, da je spet zalotila divje prašiče na dvorišču, ker pa je vztrajala, sem se sklonil skozi okno,” je za Primorski dnevnik povedal Aleš Plesničar. Zalotil je moška, ki sta v ukradeni samokolnici prevažala ukraden agregat.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

BAZOVICA > Aleš Plesničar je v sredo okoli 21.30 stopil iz hiše in v temi zagledal moška, ki sta urno potiskala samokolnico čez Cesto za Bazovico proti avtomobilu s koprsko registrsko tablico. Avto je bil parkiran na cesti, ki pelje na Drašco.

Plesničar je zakričal, kaj se dogaja, in se jima približal. Eden se je peš zapodil po Ulici Damiano Chiesa, drugi pa je skočil v avtomobil. “Odprl sem vrata in ga vprašal, kaj delata. Prižgal je motor in odpeljal po cesti, ki je brez izhoda,” je povedal Plesničar, ki je moškega hotel počakati tam, a s seboj ni imel telefona, da bi poklical policijo. Stekel je v hišo po telefon, moški pa je seveda izkoristil priložnost in nemudoma zapustil prizorišče. Čez minuto je bila na kraju že prva policijska ekipa, druga je pri Sv. Ivanu ujela bežečega tatu, 32-letnega M.F., tretja pa se je odpeljala za avtomobilom, za katerim pa so se izgubile vse sledi.

Moška sta na gradbišču pri Pleničarjevih ukradla samokolnico, pri sosedu pa še agregat, ki sta ga naložila na samokolnico. Plesničar in sosed sta stvari dobila nazaj, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano