Tat v piranski cerkvi

V Piranu je neznanec vlomil v cerkev in ukradel nabiralnik za prispevke.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PRIMORSKA > V enem od izolskih frizerskih salonov je nekdo iz blagajne ukradel denar, medtem ko je bila zaposlena v garderobi.

Ostal brez torbice

Mariborčanu je neznanec pred koprsko trgovino z motorja ukradel naramno torbico, kamor jo je odložil med oblačenjem. V torbi je imel osebne dokumente, bančne kartice in 1920 evrov.

Vozilo so mu zasegli

V Gradišču pri Materiji so policisti ustavili 41-letnega voznika avtomobila, za katerega se je izkazalo, da nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli. Med postopkom je izročil tudi dve tableti, ki sodijo med prepovedane snovi.

Vozilo je bilo ukradeno v Italiji

Okoli polnoči so policisti na bencinskem servisu na Fernetičih ustavili 33-letnega državljana Ukrajine, ki je vozil avtomobil znamke range rover evoque. Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da tipska nalepka in šasija nista enaki, v vozilu pa so našli ostanke razbitega stekla. Po evidencah so ugotovili, da je vozilo ukradeno v Italiji, vozilo je letnik 2015 in je vredno 40.000 evrov. Vozniku so odvzeli prostost in opravili ogled vozila. Sledi mu kazenska ovadba.

Iz kopača so kradli gorivo

Danes zjutraj so policisti obravnavali tatvino iz kopača na območju naselja Brje. Po prvih ugotovitvah je neznanec ponoči iz rezervoarja omenjenega delovnega stroja iztočil približno 130 litrov dizelskega goriva in tako oškodoval eno od tamkajšnjih podjetij. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo ajdovski policisti v zvezi z omenjeno zadevo s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ukradli kosilnico

Danes dopoldne so policiste obvestili o nedavni tatvini kosilnice v naselju Male Žablje. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pri eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš lastnikom ukradel kosilnico znamke honda in tako lastnikom povzročil materialno škodo v višini približno 450 evrov. Oškodovanec je podal predlog za pregona navedenega kaznivega dejanja, zato bodo ajdovski policisti v zvezi z obravnavanim primerom glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Armaturne mreže so izginile

Včeraj so policiste obvestili o tatvini gradbenih mrež v Ajdovščini. Neznanec je pred kratkim z gradbišča novogradnje v omenjenem kraju ukradel in neznano kam odnesel sedem armaturnih mrež, s katerimi je bilo omenjeno gradbišče ograjeno. S tem dejanjem je nepridiprav gospodarsko družbo oškodoval 300 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o obravnavanem primeru s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaletel se je v varnostno ograjo

Danes, nekaj minut po 6. uri zjutraj, so policiste obvestili o prometni nesreči na glavni cesti Idrija-Godovič, v kateri je bil sam udeležen voznik avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 20-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Idrije proti Godoviču in se zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v varovalno ograjo. Omenjeni voznik v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan. Voznik kot tudi osebno vozilo sta izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Napihal je

Danes ponoči so policisti v Kromberku ustavili 22-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Brizgalko so zasegli

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici 32-letnemu moškemu v postopku zasegli injekcijsko brizgalko z neznano snovjo, saj so posumili, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo. Omenjeno snov so poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prevozil dve polni črti

Včeraj dopoldne je 26-letni voznik osebnega vozila vozil iz Idrije v smeri Godoviča. Pri vožnji proti Godoviču je preko dveh polnih črt pred seboj prehiteval dve vzporedni, pravilno vozeči vozili, ki sta bili na svojem voznem pasu, tako da je vozil po nasprotnem voznem pasu. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Spletno uredništvo


Najbolj brano