Tat se bo grel s hrastovimi drvmi

Včeraj zjutraj je lastnik ugotovil, da mu je pri Vogrskem zmanjkalo osem kubičnih metrov hrastovih drv. Tatovi so kradli tudi v Sežani, Postojni in Kopru. Po daljšem premoru so pred dnevi spet vlomili v prodajalno bencinskega servisa v Senožečah.

Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Pn
Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Pn

PRIMORSKA > Včeraj dopoldne je lastnik na Vogrskem opazil, da mu je nekdo ponoči izmaknil približno osem kubičnih metrov metrskih hrastovih drv. Tatovi so lastnika oškodovali za približno 400 evrov, kljub temu pa lastnik policistom ni predlagal, naj kradljivca preganjajo, zato bodo primer zaključili le s poročilom tožilstvu.

V nedeljo je neznani tat vlomil v gostinski lokal v Sežani in iz njega ukradel računalnik z monitorjem, glasbeni stolp, nekaj alkoholnih pijač in cigarete. V Sežani je bilo v nedeljo tarča tatov tudi skladišče, od koder so odnesli različne prehrambene in kozmetične artikle, vredne približno 200 evrov.

V soboto je v Postojni nekdo vlomil v klet in ukradel gorsko kolo s črno torbico pod sedežem in nastavkom za navigacijo na krmilu. Kolo je vredno približno 600 evrov. V soboto je neznanec vlomil tudi v trgovino z oblačili v Kopru in odnesel dnevni izkupiček, ki so ga pustili v trgovini.

Tatovi so bili dejavni tudi konec prejšnjega tedna. V petek zgodaj zjutraj je varnostna služba obvestila policiste, da se je v pisarniških prostorih bencinskega servisa v Senožečah sprožil alarm. Policisti so pohiteli na kraj in ugotovili, da je po daljšem premoru nekdo znova vlomil v prostore prodajalne ter odnesel večjo količino cigaret.

V Izoli je nepridiprav vlomil v barako, od koder je ukradel 450 evrov vredno kosilnico. V eni od koprskih trgovin pa je varnostnik prijel Koprčana, ki je ukradel vrtno žago in brus za nože ter sekire. Ukradene predmete so mu vzeli, čaka pa ga kazenska ovadba. DC


Najbolj brano