Tako se je trudil, pa so mu policisti ves trud uničili

25-letni Koprčan je moral trdo garati, da je sredi gozda pri Popetrah uredil njivo, jo ogradil in opremil z namakalnim sistemom ter posadil sadike dragocene rastline. Pa je bil sredi minulega tedna ves njegov trud zaman.

Koprčan je sredi gozda pri Popetrah s kupljeno zemljo 
ustvaril in uredil pravo njivo.  Foto: Pp Koper
Koprčan je sredi gozda pri Popetrah s kupljeno zemljo ustvaril in uredil pravo njivo.  Foto: Pp Koper

POPETRE > Ne samo na podeželju, tudi v mestih se je del mladine začel zanimati, kdaj bo žetev. Ta bo letos zaradi visokih temperatur sicer nekoliko prej kot sicer, vendar se na žalost mestnih kmetovalcev za žetev zanimajo tudi policisti. Koprski varuhi reda so iztekajoči teden, v katerem so že odkrili laboratorij za gojenje konoplje in balkonski nasad konoplje, sklenili z odkritjem njive s kar 416 rastlinami konoplje. Njivo so odkrili sredi gozda pri vasi Popetre nad Gračiščem v koprskem zaledju. Ugotovili so, da jo je uredil in za rastline na njej skrbel 25-letni Koprčan, ki so ga že obravnavali zaradi gojenja prepovedane konoplje. Koprčan se je tokrat res potrudil: sredi gozda je znosil zemljo v vrečah, ki jo je kupil, novonastalo njivo je lepo ogradil, položil cevi za namakanje, priključil na črpalko in posadil sadike. Te so lepo uspevale do pred nekaj dnevi, ko so jih poželi policisti. Tik pred predčasno žetvijo so policisti na kraju prijeli tudi Koprčana, ki je skrbel za kar 416 rastlin.

25-letnika so policisti pridržali, na kraju pa so zasegli tudi vso opremo in pripomočke, ki jih je uporabljal pri gojenju konoplje. Preiskali so tudi njegovo stanovanje in druge prostore, ki jih je uporabljal, vendar tam niso našli ničesar sumljivega. Koprčana so v četrtek pripeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ga je poslal v hišni pripor. DC


Najbolj brano