Sumljiva SMS sporočila

Če ste dobili sporočilo, v katerem vam pisec obljublja nova spoznanja, celo romantična srečanja, nanj ne odgovarjajte. V agenciji za komunikacijska omrežja in storitve opozarjajo, da gre za poskus zlorab preko SMS sporočil.

Če ste dobili sporočilo, v katerem vam pisec obljublja nova spoznanja, celo romantična srečanja, nanj ne odgovarjajte, saj gre za poskus zlorab. Foto: Leo Caharija
Če ste dobili sporočilo, v katerem vam pisec obljublja nova spoznanja, celo romantična srečanja, nanj ne odgovarjajte, saj gre za poskus zlorab. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > “Želiš spoznati nove ljudi? Kava, prijateljstvo, romanca? Pošlji SMS VEZA!” vabi sporočilo lastnike mobilnih telefonov. Hkrati pa vsem tistim, ki takšna sporočila ne želijo prejemati, naroča, naj pošljejo besedo STOP ali svojo število na elektronski naslov odjava22@gmail.com.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve je v takšnih sporočilih prepoznala možen poskus zlorabe. “Po vsej verjetnosti gre za naključno množično pošiljanje SMS sporočil z različnih številk,” so sporočili iz agencije. Uporabnikom, ki se na ponujene storitve niso naročili, svetujejo, da ne odgovarjajo na telefonsko številko ali pošiljajo svojih podatkov na navedeni e-naslov.

O prejemu sporočila naj obvestijo svojega operaterja. Priporočajo še, da uporabniki vsa sumljiva sporočila takoj po prijavi izbrišejo. Prejem neželenih sporočil prijavijo tudi na elektronski naslov info.box@akos.si.


Najbolj brano