Streljanje v Ajdovščini, dve osebi sta umrli

Mirno nedeljsko dopoldne so v Ajdovščini presekali streli s pištolo, pod katerimi sta umrla domačina. Na bencinskem servisu Agip sta se domnevno zaradi dolga sprla 59-letni Ajdovec Dušan Č. in 64-letni Tone S. iz okolice Ajdovščine. Prvi je z dvema streloma najprej življenje vzel domnevnemu dolžniku, nato pa si je sodil še sam.

Na bencinski črpalki Agip v Ajdovščini se je okrog 10. ure 
zgodilo streljanje, v katerem sta umrli dve osebi. Foto: Leo Caharija
Na bencinski črpalki Agip v Ajdovščini se je okrog 10. ure zgodilo streljanje, v katerem sta umrli dve osebi. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Nekaj minut po 10. uri so na parkirišču za bencinskim servisom Agip v Ajdovščini odjeknili trije streli s pištolo. Na kraj so prihiteli policisti, ki so tam naleteli na nevsakdanji prizor za kraj, ki so ga spomladi razglasili za enega izmed najbolj varnih v Sloveniji. Tam sta namreč ležali moški trupli. Med domačini se je razvedelo, da naj bi 59-letni domačin Dušan Č. ustrelil 64-letnega Toneta S. iz Malih Žabelj, nato pa s strelom življenje vzel še sebi.

Usodni naj bi bili trije streli

Očividci so nam med drugim povedali, da naj bi se moška najprej sprla v lokalu bencinskega servisa, kjer sta se nekaj časa prerekala. Govorila naj bi o dolgu, ki naj bi ga imel 64-letnik do strelca. Dušana Č. je zanimalo, kdaj mu bo Tone S. vrnil denar, ki naj bi mu ga večkrat posodil. Eden od domačinov je še dejal, da naj bi spor nastal zaradi dolga, ki najverjetneje sega v preteklost.

Še glasneje naj bi se nato moška, ki sta se sicer poznala že dlje časa, prerekala na parkirišču bencinskega servisa, kjer se je njuno nesoglasje končalo s strelskim obračunom. Z dvema streloma naj bi Dušan Č. vzel življenje Tonetu S., nato pa ustrelil še sebe.

“Dejanje obravnavamo kot storitev kaznivega dejanja umora, ki mu je sledil še samomor povzročitelja kaznivega dejanja,” je dejal Marino Pangos, vodja sektorja kriminalistične policije na novogoriški policijski upravi. Za razliko od avgustovskega strelskega pohoda v izolski bolnišnici, ko strelec ni imel dovoljenj za svoje orožje, pa je Pangos potrdil, da je imel ajdovski strelec pištolo registrirano. “Domačin, ki je streljal na 64-letnika, je imel za pištolo ustrezne orožne listine,” je povedal. Neuradno nam je uspelo izvedeti, da naj bi šlo za 9-milimetrsko polavtomatsko pištolo glock in da naj bi bil 59-letni Dušan Č. pred leti ljubiteljski oziroma športni strelec.

Motiv še preiskujejo

Novogoriški kriminalisti z zbiranjem podatkov in informacij ter s preiskovanjem okoliščin tragičnega dogodka nadaljujejo, saj jih zanima predvsem motiv, zaradi katerega sta življenje izgubila oba moška. Po njihovih podatkih naj bi bil spor osebne narave. Kriminalisti niso mogli potrditi besed očividca, ki je dejal, da naj bi Dušan Č. na parkirišču bencinskega servisa s svojim vozilom clio pred streljanjem pot zaprl sivemu twingu, ki ga je vozil Tone S.

“Moška sta se z avtomobiloma sicer premikala po parkirišču bencinskega servisa, a strelec ni parkiral za 64-letnikom z namenom, da bi mu onemogočil izhod,” je še dejal Pangos. V zvezi z omenjeno zadevo so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico novogoriškega okrožnega sodišča in dežurno novogoriško tožilko.

Popoldne zaposleni na ajdovskem bencinskem servisu Agip niso dajali informacij o dopoldanskem strelskem obračunu. “Zaposlene, ki so bili priča tragediji, smo poslali domov, dogodek pa obžalujemo in vas za dodatne informacije usmerjamo na policiste in kriminaliste, ki so svoje delo opravili zelo strokovno,” je dejala Katja Gabrovec, tiskovna predstavnica naftne družbe MOL, v sklopu katere delujejo tudi bencinski servisi Agip.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano