Streljanje, ki ga v Izoli ni bilo

Zaradi streljanja, ki ga ni bilo, so v četrtek zvečer pred izolski Hofer hiteli policisti in ugotavljali, kaj se je zgodilo. Kot vse kaže, je zaskrbljeni očividec sklepal, da je zadnje steklo na avtu počilo zaradi krogle, ki naj bi priletela skozenj, in poklical policijo. K sreči je drugi očividec policistom natančno pojasnil, da je steklo očitno počilo samo od sebe.

Pred Hoferjem se v četrtek ni odvijala drama, kot se je zdelo neznanemu klicatelju.
Pred Hoferjem se v četrtek ni odvijala drama, kot se je zdelo neznanemu klicatelju.  

IZOLA > Na koprskem operativno komunikacijskem centru so v četrtek zvečer prejeli alarmanten klic, da so pred trgovino Hofer v Izoli neznanci streljali na avto, nato pa zbežali s prizorišča. Klicatelj se ni predstavil, menda pa naj bi dodal, da ne zna oceniti ne koliko napadalcev ne s kakšnim avtom so zbežali, prav tako pa naj ne bi videl orožja.

Čeprav naj bi bilo govorjenje anonimnega klicatelja precej zmedeno in naj bi dežurni na OKC že zato sklepali, da neznanec mogoče ni ravno čiste glave, so prijavo vzeli resno in na kraj napotili več patrulj. Policisti so prihiteli pred izolski Hofer in tam naleteli na običajen četrtkov večerni mir.

K sreči je bil pred trgovino moški, ki je mimoidočim kupcem prodajal znano revijo, in je videl celotno dogajanje. Povedal je, da sta se na parkirišče z avtom pripeljala moški in ženska, moški je šel v trgovino, ženska pa je ostala v avtu. Nenadoma je na njunem avtu počilo in se razletelo steklo na zadnjih vratih. Pred tem ni bilo slišati nikakršnega strela in moški tudi ni videl nikogar, ki bi proti avtu meril s kakšnim orožjem.

Ženska je nato stopila iz avta in si ogledala razbito steklo, nakar je iz trgovine prišel še moški. Ko mu je ženska povedala, kaj se je zgodilo, si je tudi on ogledal zadnja vrata, nato pa sta se mirno usedla v avto in odpeljala. Za njima so na parkirišču ostali le drobci stekla. DC


Najbolj brano