Štirje brez vozniškega

Novogoriški in koprski policisti so v minulih dneh obravnavali več voznikov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj, na Ajdovskem pa so prestregli pijano 19-letno kolesarko, ki se je med postopkom tudi nedostojno vedla.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V ponedeljek popoldne se je v Bertokih zgodila hujša nesreča, ki jo je povzročila 47-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Kopra. Pri vzvratni vožnji iz parkirnega prostora je pred vhodom v vrtec trčila v 81-letno domačinko, ki je hodila po pločniku. Pri padcu se je peška huje poškodovala, saj je utrpela zlom zapestja in pretres možganov. Zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bo 47-letnica sedla na zatožno klop.

V Hraščah pri Postojni pa je popoldne 37-letni voznik avtomobila prehiteval kombi, ki je že zavijal v levo in trčil vanj. Kombi, ki ga je vozil 31-letnik, se je prevrnil na bok. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval.

Zvečer so imeli koprski policisti polne roke dela. Najprej so na koncu izolske obvoznice ustavili 43-letnega voznika avtomobila, ki ni imel vozniškega dovoljenja. Kmalu za tem pa se je zgodba ponovila v Kopru, saj se je na pot brez vozniške odpravil 32-letnik. Vozili so jima zasegli, čaka pa ju obdolžilni predlog.

Odhiteli so tudi v bližino koprske železniške postaje, kjer je ležal motorist. Ugotovili so, da se je državljan Bolgarije, ki začasno prebiva v Kopru, vozil z motorjem po kolesarski stezi od Kopra proti železniški postaji in padel na pločniku. Nezavestnega so odpeljali v izolsko bolnišnico in zanj odredili strokovni pregled.

V noči na torek so policisti na cesti za Triban ustavili avto, ki ga je vozil Idrijčan. Alkotest je pokazal 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (približno 2,2 promila). Ker je bil tudi brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Včeraj zjutraj pa so policisti v Kopru vozniku iz Dekanov zasegli predelan moped.

Včeraj nekaj minut po polnoči so novogoriški policisti v bližini Črnič ustavili 53-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus z alkotestom pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. V organizmu je imel 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,1 promila). Vozilo so mu zasegli.

Na območju Ajdovščine pa so v noči na torek ustavili 19-letno kolesarko. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imela v organizmu 1,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (skoraj 2,5 promila). Poleg tega se je med postopkom nedostojno vedla do policistov. AC


Najbolj brano