Stari znanec policije skušal pobegniti, ustavil ga je kup snega

V petek opoldne so postojnski policisti v Hruševju na vozišču opazili stoječe vozilo, ki ga uporablja voznik iz okolice Postojne, sicer njihov stari znanec. Ko so policisti stopili do njega, je voznik naglo speljal in skušal pobegniti, vendar ga je na cesti zaneslo in je trčil v kup snega, kjer je obstal. Ker nima vozniškega izpita, so mu vozilo zasegli, odklonil je preizkus alkoholiziranosti. V postopek policistov se je vmešal še sopotnik, ki je pričel žaliti policiste in jih zmerjati. Kaznovali so ga s plačilnim nalogom, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Nova Gorica
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Nova Gorica

PRIMORSKA > V petek dopoldne je 33-letna Divačanka na cesti iz Divače proti Povirju zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča. Vozilo je obstalo na strehi. V nesreči se je laže poškodovala, sledi ji plačilni nalog.

Vlomilec v Postojni

V vasi pri Postojni je nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, vendar mu to ni uspelo. Lastnikom je vseeno povzročil za 600 evrov škode.

Nasilneža v družini

Sežanski policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu sledi kazenska ovadba. Koprski policisti pa so obravnavali nasilje v družini v Ankaranu, kjer je moški več let izvajal nasilje nad izvenzakonsko partnerko. Izrekli so mu prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Pograbil cigarete in zbežal

V Izoli je v soboto nekdo pristopil do prodajnega pulta trafike in zahteval dva paketa cigaret, ki jih je prodajalec odložil na pult. Ko se je obrnil, je neznani moški pograbil cigarete in zbežal. Trafika je oškodovana za 78 evrov.

Vlomil v trgovino s prehrambenimi izdelki

V Izoli je v soboto neznanec razbil izložbeno okno in vlomil v trgovino s prehrambenimi izdelki. Ukradel je več izdelkov in pobegnil. Trgovina je oškodovana za 500 evrov.

Vlomilec v Kopru

Nekdo je v noči s sobote na nedeljo vlomil v koprski lokal in ukradel dva prenosna računalnika, blagajno, TV sprejemnik in 400 evrov gotovine. Z dejanjem je oškodoval lastnika za približno 1200 evrov.

Ukradel delovno orodje

Neznani storilec je konec tedna vstopil v lopo v širši okolici Vipave in iz objekta ukradel starejši agregat znamke honda, kovček z udarnim kladivom in električni podaljšek. Nepridiprav je lastnikom povzročil za približno 600 evrov škode.

Avtomobilska objestneža

Konec tedna je neznani objestnež razbil steklo na zadnjih vratih osebnega avtomobila, ki je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom v Ajdovščini.

Prav tako so policisti v soboto v okolici Ajdovščine imeli opravka s še enim objestnežem, ki je z ostrim predmetom prerezal dve pnevmatiki na vozilu znamke volvo.

NR


Najbolj brano