Stanovalci zalotili vlomilce

Včeraj nekaj minut po 17. uri so policiste obvestili, da so stanovalci na območju naselja Podlanišče na Cerkljanskem zalotili vlomilce, tri moške in žensko, ki so stikali po hiši. Nepridipravi so zbežali in se z avtom odpeljali proti Gorenjski. Po prvih podatkih so ukradli več kosov zlatnine, moško uro in nekaj gotovine. Policisti so o kaznivem dejanju obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici, spisali bodo tudi kazensko ovadbo.

Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com

PRIMORSKA > V enem od novogoriških gostinskih lokalov sta se včeraj gosta verbalno znesla nad tamkajšnjo uslužbenko. Policisti so jima izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

V krožišču izsilila prednost

79–letna voznica osebnega avtomobila je danes malo pred 10. uro v Šempetru pri Gorici vozila po Vrtojbenski cesti in v krožnem križišču izsilila prednost 26–letnemu vozniku kombija, ki je že vozil po krožišču. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Prometni policisti so povzročiteljici nesreče izdali plačilni nalog.

Zapeljal s ceste

Sinoči ob 21.30 je 38–letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo na cesti Straža–Cerkno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Zaletel se je v podporni zid, nato je vozilo odbilo nazaj na vozišče in po nekaj deset metrov drsenja obstalo na neutrjeni bankini ob levem robu vozišča. Avtomobil je bil v prometni nesreči v celoti uničen, pomoč policistom na kraju so nudili tudi idrijski gasilci. Voznik se ni poškodoval, idrijski policisti so mu izdali plačilni nalog.

Po trčenju se je ustavil, a oškodovancu ni nudil podatkov

Neznani voznik osebnega avtomobila italijanskih registrskih številk sinoči pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta večjega trgovskega centra v Novi Gorici ni bil dovolj pazljiv in je trčil v drugo osebno vozilo italijanskih registrskih številk. Nastala je manjša škoda. Po trčenju sta se voznika sicer zaustavila, vendar se je kasneje povzročitelj nesreče s kraja odpeljal proti središču Nove Gorice, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Ko ga bodo policisti izsledili, bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

Vlomili v stanovanji

Neznani storilec je včeraj popoldne vlomil skozi balkonska vrata v stanovanje v Novi Gorici ter ukradel več kosov zlatnine v vrednosti nekaj sto evrov in manjšo vsoto gotovine. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili so tudi v pritlično stanovanje na območju Šempetra pri Gorici in ukradli zlatnino (verižice, uhane). Nepridiprav je povzročil za približno tisoč evrov škode.

Policisti bodo v obeh primerih podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ukrasti je želel strižnik in kozmetične izdelke

Včeraj popoldne so varnostniki v eni od trgovin večjega trgovskega nakupovalnega centra v Novi Gorici pri tatvini zalotili moškega in ga zadržali. 56-letni moški je skušal ukrasti električni strižnik in kozmetične izdelke v vrednosti slabih 40 evrov. Predmete so mu zasegli in jih vrnili odgovorni osebi gospodarske družbe, na novogoriško okrožno državno tožilstvo bodo podali kazensko ovadbo.

17-letniku zasegli motorno kolo

Policisti so v Šmarjah ustavili 17-letnika iz Kort. Ugotovili so, da vozi neregistrirano motorno kolo znamke gilera, tip runner, na okvirju pa so zbrisane številke šasije. Utemeljeno je osumljen kaznivega dejanja ponarejanja listin, vozilo so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Ukradel denar iz avtomatov

V Bertokih je nekdo vlomil v kavni avtomat, zatem pa še v avtomat za pijačo in prigrizke ter iz njega pobral denar.

Zaklenjen skuter izginil

Nekdo je iz odklenjenega ograjenega prostora v garažnem boksu v Kopru ukradel zaklenjen skuter piaggio zip 25, črne barve, letnik 2000, vreden 500 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano