Stanje preživelega policista po streljanju v Izoli stabilno

Zdravstveno stanje policista, ki je bil v ponedeljek popoldne ranjen v streljanju v Splošni bolnišnici (SB) Izola, je stabilno. V streljanju so umrli še en policist, zdravnik in strelec. Podrobnosti o vzrokih za strelski pohod še niso znane. Več o dogajanju bodo v SB Izola razkrili danes.

Podrobnosti o vzrokih za strelski pohod v Splošni bolnišnici 
Izola še niso znane. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Podrobnosti o vzrokih za strelski pohod v Splošni bolnišnici Izola še niso znane. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA, IZOLA > Na Policijski upravi Koper so danes povedali, da preiskavo nadaljujejo, podrobnosti o tragičnem dogodku, v katerem so izgubili svojega kolega, bodo pojasnili v sredo na novinarski konferenci. Izolsko bolnišnico bo danes obiskala tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.

Do streljanja v izolski bolnišnici je prišlo v ponedeljek okoli 15. ure, ko je po informacijah policije napadalec ustrelil zdravnika, po posredovanju pa je ustrelil in ubil še uniformiranega prometnega policista, ki je bil takrat v bolnišnici. Ko je napadalec poskušal pobegniti z avtomobilom, so ga skušali ustaviti policisti. Pri tem je napadalec ustrelil še enega policista in ga huje ranil, sam pa je umrl v obračunu s policijo.

Na PU Koper so danes povedali, da policija še preverja, ali je imel storilec dovoljenje za orožje, s katerim je izpeljal napad.

Generalni direktor policije Marjan Fank je v ponedeljek zvečer za Televizijo Slovenija povedal, da je storilec razpolagal s pištolo ubitega policista in bi si lahko sodil tudi sam. Več informacij o vzroku smrti napadalca bodo policisti imeli po opravljeni obdukciji. Kot je še povedal Fank, je bil napadalec 70-letni stari znanec policije iz okolice Kopra, ki je že bil v zaporu zaradi ropa pošte.

V izolski bolnišnici, kjer v ponedeljek niso želeli dajati izjav, bodo o streljanju govorili danes na novinarski konferenci. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, kjer zdravijo preživelega policista, pa bodo na današnji novinarski konferenci predstavili, kako je za varnost poskrbljeno pri njih.

Po ponedeljkovem tragičnem dogodku so predstavniki policistov, tako vodstvo policije, ministrstva za notranje zadeve kot tudi policijskih sindikatov, ponovno opozorili na nevarnost poklica policista.

Na umrlega kolega s PU Koper so se v današnjih sporočilih za medije spomnili tudi na več policijskih upravah. Kot so zapisali, “te rane čas ne zaceli, žalost pa otežuje misli, da pogum, odločnost, etičnost, zakonitost in strokovnost včeraj niso premagale nasilja človeka, ki je med varovanjem poslanstva policije vzel življenje policijskega kolega”.

Na svojem twitter profilu je policija zapisala, da takih dogodkov “Ne bomo sprejeli kot poklicni riziko”.

STA


Najbolj brano