Sta posilila 17-letno Avstrijko?

Posilstvo in trije poskusi samomorov naj bi bila črna statistika letošnje največje metalske prireditve pri nas. Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so dobili prijavo posilstva. Po naših informacijah naj bi dva obiskovalca posilila komaj 17-letno Avstrijko. V isti noči je varnostnik rešil tudi obiskovalca, ki je skušal storiti samomor.

Letošnje  rajanje metalcev   je žal zaznamovalo tudi nekaj neljubih dogodkov. Foto: Miha Koron
Letošnje rajanje metalcev je žal zaznamovalo tudi nekaj neljubih dogodkov. Foto: Miha Koron

TOLMIN > “V noči na sredo smo res prejeli prijavo kaznivega dejanja posilstva nad mlajšo državljanko Avstrije, obiskovalko prireditve. Policisti so izvedli vse nujne preiskovalne postopke in nadaljujejo z ukrepi v smeri odkritja osumljenca dejanja. Zaradi intenzivne preiskave drugih podrobnosti o zadevi ne moremo posredovati,” nam je včeraj povedal vodja uniformirane policije novogoriške policijske uprave Evgen Govekar.

Po naših informacijah naj bi dva mladeniča v noči na sredo posilila 17-letno Avstrijko. Ali ju je prijaviteljica poznala ali ne, ostaja neznanka. Po naših informacijah naj bi se posilstvo zgodilo znotraj skupine Avstrijcev, v bližini naj bi bili tudi francoski obiskovalci prireditve. Dekle je po prijavi odšlo v tolminski zdravstveni dom, kjer so jo pregledali. O domnevnem posilstvu so včeraj že pisali obiskovalci nekaj spletnih strani.

Na letošnji prireditvi Metaldays naj bi se zgodili tudi trije poskusi samomora. V isti noči, ko naj bi se zgodilo posilstvo, naj bi se eden od obiskovalcev obesil. Tudi informacijo o poskusu samomora nam je Govekar potrdil in pojasnil, da so dogodek najprej videli drugi obiskovalci in poklicali varnostnika, ki je mladeniču rešil življenje. Zaradi hujših poškodb so ga reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Po naših informacijah zdaj tam leži v komi.

O drugih dveh domnevnih poskusih samomora policija ne poroča, po Tolminu pa krožijo govorice, da sta se res zgodila. Sicer pa krožijo tudi govorice, da imajo reševalci z metalci letos veliko več dela kot minula leta. Glede na to, da se prireditev končuje danes, večjih težav nihče več ne pričakuje.

Včeraj smo poklicali tudi organizatorja Metaldays Bobana Milunovića in ga hoteli povprašati za komentar, pa nam je sogovornica obljubila, da nam bo do zvečer odgovoril pisno po elektronski pošti. Ob 19. uri odgovora še nismo prejeli.

Sicer pa policija ocenjuje, da so glede na število obiskovalcev prireditve (menda jih je letos približno 12.000) organizatorji za varnost dobro poskrbeli. Prav tako dobro naj bi se na prireditev pripravili tudi policisti. Ti so prisotni tako neposredno na prireditvi, kot tudi v bližnji okolici in po Tolminu, ki ga metalci redno obiskujejo. “Policija dobro sodeluje z organizatorjem, zasebnimi varnostniki in reditelji,” pravi Govekar.

V minulih dneh so obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru. Slovenca, ki se je pijan upiral ukazom reditelja in se hotel z njim celo tepsti, so pridržali do streznitve, obravnavali pa so tudi tatvino telefona in nahrbtnika z dokumenti. DC


Najbolj brano